Vámosok tartóztatták fel Lagzi Lajcsit a reptéren. Üzemben a NER

Sokakban él még élesen az a felvétel, amikor Galambos Lajost vezetőszáron viszik a bíróságra, ahol 4 hónapra előzetes letartóztatásba helyezik. A zenész korábban több ellenzéki rendezvényen is fellépett. Ismerői tudni vélik, hogy nem kifejezetten szimpatizál a fideszes hatalommal.

Állítása szerint teljesen ártatlan volt abban az ügyben, amiben meggyanúsították és koncepciós eljárásnak érzi a vele szembeni intézkedéseket. Úgy érzi utaznak rá.

A mostani eset azért is érdekes, mert emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy a vámosok tételes vámvizsgálatot tartanak a reptéren olyan ismert művészeknél, akik nyilvánvalóan nem csempészni voltak mondjuk Thaiföldön. Lehet hogy csempészáramot kerestek..

Ferihegyre érve a zöld folyosón haladtunk keresztül, hiszen semmit nem hoztunk haza, ami miatt a vámosok eljárására lett volna szükség. A legnagyobb meglepetésemre így is elém állt egy őrnagy, és mondta, hogy tételes vámvizsgálatot tart. (…)  Átvilágították a bőröndömet, kérdezték, mi van benne. Mondtam, hogy egy 5000 forint értékű óra. Természetesen semmi számukra érdekeset nem találtak, már az elején mondtam, felesleges kutakodniuk„- mondta el Lajcsi a Blikknek.

Attól már végképp kiakadt a művész, amikor az adópapírjait is szerették volna látni a hatóság emberei.

„Kérték, mutassam meg az adószámomat. Ki visz magával ilyesmit egy nyaralásra? Előkerítettem. Az elhaladó utasok igazán jó fejek voltak, sokan biztattak. (…) Már az is különös volt, amikor nem nyilvános részletek derültek ki az ügyemről, most pedig azt érzem, az egész eljárás nem volt véletlen. Vadásztak rám a vámosok! A hatóság érzékeltetni akarta, bárhol vagyok, bármit csinálok, szükség esetén elkapnak és sarokba szorítanak. Ez az egész vámos procedúra is erről szólt, ráadásul mindezt a családom előtt hajtották végre!” -hangsúlyozta Lajcsi

Így jár az akiről elterjed, hogy nem támogatja Orbánt. Ha igaz, ha nem. A másik oldalon állók viszont Kossuth Díjat kapnak és hatalmas támogatásokat magán és állami cégektől. Így működik a NER. Jobb, ha mindenki vigyáz magára és a látszatát is elkerüli annak, hogy valamit nem a törvények szerint csinál, mert ha ezek egyszer rászállnak valakire, azt nagyon komolyan gondolják és elmennek a falig.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!