Közeleg Orbán Waterlooja. Kamu volt a Botka-Molnár ellentét. Egységes az MSZP.

rajz: hungarianspectrum.org

Néhány napja kaptak szárnyra azok a hírek, melyek szerint Botka László az MSZP miniszterelnök jelöltje kemény konfrontációba került a Nemzetbiztonsági Bizottság MSZP-s elnökével Molnár Zsolttal.

Amikor ilyen híreket lehet olvasni -már többször írtuk-, mindig érdemes azt a kérdést feltenni, hogy vajon kinek az érdekét szolgálja, ha a sajtó egy része csak azzal van elfoglalva, hogy ekézze a szocialistákat. A nevük elhallgatását kérő informátorokra hivatkozó újságírók állításai, sokszor köszönőviszonyban sincsenek az igazsággal. Ez többnyire a forrás megbízhatatlansága okán fordulhat elő. Mi is többször sétáltunk már be hasonló csapdába. Legutóbb például egy nagyon jelentős lapban megjelenő információ átvétele miatt kellett helyreigazítást közölnünk. A szóban forgó lapnak súgó nevük elhallgatását kérő, az MSZP belső ügyire rálátó informátorok -úgy tűnik-, most is tévedtek.

– „Semmiféle személyes ellentét nincs köztem és Botka László között. Minden rendelkezésemre álló lehetőséggel támogatom a programját”  – mondta el lapunk, kettőjük viszonyát firtató kérdésére Molnár Zsolt.

A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke hozzátette, hogy a miniszterelnök jelölt „Tegyünk Igazságot” elnevezésű kampányában, maga is teljes mellszélességgel vett és vesz részt és csaknem az egész országot bejárta. – ” A szövetségi politika kérdésében vannak olyan pontok, amelyekben még nem teljes az egyetértés, de egy Normális pártban nem várható el, hogy mindenki, mindent, egyszerre, ugyanúgy gondoljon. A Fidesz más tészta, ott ez Orbán elvárása mindenkitől. A mi pártunk demokratikus alapokon működik. Itt senkit nem érhet hátrány azért, mert ezt vagy azt másként látja, mint a „főnök„, azaz attól még, hogy vannak megbeszélni valóink, nem válik senki a „NER ügynökévé” mint Dániel elvtárs a Tanú című filmben. 

Arra a kérdésre, hogy esetleg másokkal állhat-e személyes rossz „viszonyban Botka László az általa képviselt politika vagy személyi döntései miatt Molnár azt válaszolta: -„Mi meg szoktuk vitatni, ha vannak nézetkülönbségek nem esünk egymás torkának, ahogy azt sokan szeretnék láttatni. Ha lennének is bizonyos ellentétek, azok nem személyes jellegűek és biztosan nem a nyilvánosság előtt rendeznénk. Intelligens emberek asztalhoz ülnek vitázni, nem a sajtóban üzengetnek egymásnak névtelen informátorokon keresztül. „- hangsúlyozta Molnár Zsolt. –

Hiszek abban, hogy választott vezetőink a legjobb döntést hozzák majd meg, ha eljön az igazság pillanata. Azt pedig remélem, hogy lehetséges szövetségeseink -ebbe természetesen a Jobbik nem tartozhat bele – is megértik, hogy közös a cél. Ez pedig nem egymás gyengítése, hanem a NER lebontása, Orbán és a Fidesz leváltása.” –

-„Mi rendeztük sorainkat, Orbán egy egységes MSZP-vel kell, hogy szembenézzen.” -tette hozzá a bizottsági elnök.

Azt már tudjuk, hogy Wellington tábornok hadai készek a csatára, az egyetlen kérdés az maradt, hogy vajon kik lesznek a szövetségesei. Ha Botkának és az MSZP-nek sikerül az év végéig erős szövetségeseket találnia az utolsó ütközethez, úgy valóban 2018 lehet Orbán Waterlooja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!