Rogán Antal elmehet a ……pa. Itt van új trónkövetelő

forrás: nepszava.hu

Évekig volt hangos a sajtó a belvárosi ingatlan mutyiktól, melynek jó része Rogán Antallal hozható összefüggésbe. A recept általában ugyan az volt, olcsón drága ingatlanokat a haveroknek. Ami az I. kerületben látszik körvonalaózdni, ahhoz képest Rogán a mutyijaival együtt elmehet …..pa. Itt van az új trónkövetelő ingyatlanmutyi ügyben.
Hernádi Zsolt Mol-vezető, Csányi Sándor OTP vezér és Orbán Viktor miniszterelnök úr barátja Garancsi István tulajdonában álló CD Hungary Zrt töredékáron bérel lakásokat az I. kerületben.

A cég 13 800 forintért bérel egy 45 négyzetméteres lakást és egy 340 négyzetméteres lakást 220 000 forintért. Ezeket az összegeket az önkormányzatának fizeti, DE OLVASSANAK TOVÁBB.

Mindez Veres Dávid, jelenleg független, korábban DK-s képviselő közérdekű adatigényléséből derült ki.

Nem ez az első eset a kerületben, hogy egyesek sokkal kedvezőbb körülmények között bérelnek ingatlanokat, mint az átlagember. – tudtuk megy a Magyar Nemzet gazdasági rovatban található tudósításából.

A főváros egyik legelőkelőbb részén, a Várnegyedben jutott hozzá egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz Nagy Gábor Tamás, a városrész polgármestere.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum bizonyítja, hogy a kerület vezetése még a kerület saját árképzésénél is sokkal alacsonyabb áron adta oda a CD Hungary-nak az említett ingatlanokat.

Az átlag választópolgároknak előbb pályázniuk kell a kerületi ingatlanokra és többen is adhatnak be pályázatot és végül egy folyamat során választják ki őket.

A Magyar Nemzet birtokában lévő irat szerint ugyanott – az Úri utcában – egy 46 négyzetméteres, félkomfortos lakást majdnem hatszoros áron 76 ezer forintért adott ki egy magánszemélynek a kerület.

Ha valaki piaci áron szeretne hozzájutni a Várban található Úri utcában akkor a bérletért százezreket kell fizetnie!

A Magyar Nemzet munkatársainak kutatása alapján kijelenthető, hogy nem találtak százötvenezer forintnál alacsonyabb áron bérletet a helyszínen.

Sőt! Kutatásuk során találtak korábbi árlistákat amelyek tanúsítják, hogy a környéken a CD Hungary átlagosan négyzetméterenként 4000 forintért kínál bérbe adó ingatlanokat.

Az Úri utca 70.-ben pedig, még tavaly 6500 euróért kínált egy az önkormányzati bérleményhez nagyon hasonló paraméterekkel bíró ingatlant.

Veres Dávid értékelése szerint:

– Az egész rendszer felülvizsgálatra szorul. A folyamatot én egy feljelentéssel igyekszem majd gyorsítani.

Hozzátette:

„ezeket az ingatlanokat a kerület is bérbe adhatta volna piaci áron, nem kellett volna közvetítő, mert így a kerület pénz veszít, ami felveti a hűtlen kezelés gyanúját.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!