Nem Soros, hanem Parragh faragja a fejfát a gimnáziumok sírjához

A Nemzetgazdasági Minisztérium napvilágra került tervét, amelyben a gimnáziumok működését kívánják ellehetetleníteni, Magyarország egyik legsötétebb tervének tartja a tankötelezettség leszállítása óta az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség (ÉSZT).

Miközben elmebeteg plakátkampányokra tízmilliárdokat költ, a magyar kormány 2010-es győzelme óta szisztematikusan dolgozik az oktatás leépítésén, az általános iskolától a felsőoktatásig.

Ez sajnos nem újdonság. A kormány, és a magyar oktatás sírásója, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke számtalanszor bebizonyította, hogy félnek a tudástól, félnek a tanult, világra nyitott, önállóan gondolkodni képes állampolgároktól.

„Ma a szülők meg vannak győződve róla, hogy ha a gyereknek van egy érettségije, minden ajtó nyitva áll előtte. Ez rossz beidegződés” – nyilatkozta nemrégiben a Magyar Nemzetnek a nagytudású elnök úr.

Magyarországon jelenleg az összeszerelő üzemek létesítését támogatja a kormány, és rövidlátó módon ennek rendeli alá az oktatáspolitikáját is. Néhány éven belül megszűnhetnek olyan szakmák, amelyek felé most a kormány terelni kívánja a gyerekeket.

Akkor igen nehéz helyzetben találják majd magukat a munkavállalók, mert nem lesz meg a képességük, hogy új szakmát sajátítsanak el. Ahhoz, hogy valaki 30-40-50 éves korában is képes legyen tanulni, fiatalon kell megalapoznia tudását s ezt a gimnáziumokban teheti meg.

A kormány az oktatás lezüllesztésével ezt a lehetőséget veszi el a fiataloktól.

Ez a valódi hazaárulás, nem a civilszervezetek támogatása, mivel ezekkel a döntésekkel a kormány és Parragh László elévülhetetlen bűnt követ el, amelynek hatásait nemzedékek fogják szenvedni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!