Azok a nyavalyás civilek jövőre megakadályoznák Besenyei belvárosi repülős versenyét

Ha már itt tartunk – itt nem érvényes a fokozott terrorveszély, csak a villamosokra kellenek géppisztolyos járőrök..?

„Jövőre visszaberregünk” címmel szervez flashmobot egy magánszemély arra az esetre, ha az elkövetkező évben is Budapest belvárosában rendeznék meg a Red Bull Air Race-t.

„Ha jövőre is engedélyt kap a Red Bull Air Race egy reptértől eltérő helyen, akkor flashmobot szervezünk, az engedélyt aláírók háza előtt 10 percenként fogunk hangzavart csinálni. A Red Bullról sem fogunk elfeledkezni, ha nem jelentik be, hogy elviszik a rendezvényt Budapest belvárosából, nyomás alá fogjuk helyezni a céget” – olvasható a Facebookon létrehozott esemény leírásában.

Az eseményt vasárnap délután hozták létre, már több mint százan jelezték részvételüket.

repülős2

Évek óta fellángoló vita, hogy a bármily látványos vállalkozás arányban áll-e a Budapest központját egy fél hétre megbénító kellemetlenségekkel. S kérdés, hogy a szervezőkön kívül van-e valóban ekkora igény erre az egészre, miközben környezetszennyező, fokozottan balesetveszélyes a belvárosi helyszín lévén, arról nem beszélve, hogy a kormányszintű terrorhisztéria ezt a helyszínt miért is nem kezeli kiemelten, ha már a budapestieket folyamatosan idegesítik a képpisztolyos járőrözéssel…

A kérdés persze álnaív, jól tudjuk, hogy a budapesti terrorveszély a nullával egyenlő és csak a kormány hangulatkeltésére szolgál, na de a bakondi-jellegű logikai ív magától értetődővé tenné, hogy egy ilyen verseny aztán igen kiemelt terrorcélpont lehet(ne), szóval zárjuk be – ez persze fel sem merül.

A sztori története röviden, hogy valamikor másfél évtizede Besenyei Péter meglátogatta jó ismerősét, a Red Bull első emberét, Dietrich Mateschitzet, kérve, hogy az energiaitalos cég vegye nevére a műrepülő világbajnokságot. Az osztrák üzletember azonban többet látott ebben egyszerű szponzorációnál. Elküldte gondolkodni a magyar pilótát, hogy találjon ki egy új versenyt, ami olyan, mint a Forma-1.

Besenyei Péter rajzolgatott, tervezgetett, majd visszament Mateschitzhez és elkezdték kidolgozni a részleteket. Azóta a Red Bull Air Race repülős világversennyé nőtte ki magát.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!