Chile már a focihatalmak ajtaján kopogtat

Vasárnap este Németország-Chile döntőt rendeznek a Konföderációs Kupán. A világbajnok németek részvétele „papírforma”, de az elmúlt évek fejlődését és eredményeit elnézve a chileieket sincs miért leírni.

Vidalék megnyerték a Copa America két legutóbbi kiírását, míg a Konföderációs Kupa elődöntőjében az Európa-bajnok portugálokat búcsúztatták.

A 2015-ös Copa-elsőségig négy ezüst-, és egy világbajnoki bronzérem volt a sikerlistájukon, most viszont három év alatt akár harmadik jelentős címüket szerezhetik. A siker egyik titka, hogy bár az együttesben valódi világklasszisok szerepelnek – Alexis Sanchez, Vidal vagy a kapus Claudio Bravo -, de ők is alárendelik magukat a csapatérdeknek.

Tíz évvel ezelőtt Chile harmadik lett az U20-as világbajnokságon, és annak a csapatnak tagja volt a maiak közül Sanchez, Vidal, Isla, Gary Medel. A felnőtt csapat irányítását pedig Marcelo Bielsa vette át. Vele, majd Jorge Sampaolival, napjainkban Juan Antonio Pizzivel aztán egy gyors, ambiciózus csapat alakult ki.

Dél-Amerikát már meghódították, vasárnap eldől, mire mennek a világbajnok ellen.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!