A fideszesek is Orbán sameszének tartják Mészáros Lőrincet

Sőt: a korrupció növekedését is elismerik.

Az emberek 71 százaléka úgy látja, a felcsúti gázszerelő-polgármester, aki egy év alatt százmilliárd forinttal növelte a vagyonát, Orbán Viktornak köszönheti a meggazdagodását – derül ki abból a reprezentatív kutatásból, amelyet a Republikon Intézet készített a 24.hu megbízásából.

Ebben a kérdésben elég nagy az egyetértés még akkor is ha pártpreferenciák mentén vizsgáljuk. A felmérés szerint még a Fidesz-szavazók között is többségben (53 százalék) vannak azok, akik a kormányfőnek tulajdonítják Mészáros gyarapodását. A bizonytalan szavazók 68 százaléka, a baloldali-liberális szavazók 91 százaléka, a jobbikos szavazóknak pedig 89 százaléka vélekedik hasonlóképpen – idézi a felmérést a 168ora.hu.

A felmérésből az is kiderül, hogy Mészáros Lőrinc országszerte nagy ismertségnek örvend, a teljes népesség 71 százaléka tudja róla, hogy kicsoda. Érdekes, hogy a Fidesz-szavazók között csak 70 százalékos az ismertsége, míg az ellenzéki szavazók 80 százaléka ismeri – annak ellenére, hogy fideszes jelöltként lett polgármester.

Sőt, ha Mészáros ismertségét összevetjük vezető politikusok ismertségévél, még akkor is előkelő helyen végezne. Orbán Viktor jó barátjánál csupán vezető fideszes politikusok és három ellenzéki pártelnök (Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor és Fodor Gábor) örvend szélesebb ismertségnek.

A felmérés a korrupcióval kapcsolatos érzületeket is vizsgálta, és az a meglepő eredmény született, hogy még a Fidesz-szavazók 22 százaléka szerint is növekedett a korrupció 2010 óta.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!