Tudta..?; – Orbán törökmézet nyalogat ma Ankarában Erdogan kezéből

…Vagy mijéből…

Pedig a dalocska még úgy mondta, hogy török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja.

Azóta persze nagyot fordult a világ, Orbánnak ráadásul szó szerint s a számára a Kelet az új Nyugat, arrafelé még van mit tanulni a vérben forgó s így hatékony diktatúrák hatásmechanizmusáról.

Macron is tök szimpatikus lenne a felcsúti zsebnapóleonnak, ha 1789-et írnánk és minden kertben lenne egy guillotine, törökül nyaktiló.

Szeretett és mélyen tisztelt miniszterelnökünk ma Ankarában „felső szintű stratégiai tanács ülésén vesz részt minisztereivel együtt” – hogy ez pontosan mit jelent, arról nem kapott értelmezési szótárt Havasi Bertalan, a kormányfő egyre züllöttebb fejű sajtófőnöke, mindössze annyit segít értelmezésként, hogy ez egy magyar-török „kormányülés” és már harmadszorra.

Nem akármilyen névsor kíséri „dicktit”: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesen, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszteren, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszteren, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszteren, Fazekas Sándor földművelésügyi, Simicskó István honvédelmi, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszteren kívül Kontrát Károly belügyi államtitkár és egy 72 (!!!) tagú üzleti delegáció is részt vesz a törökországi programokon.

Sőt: Orbánt fogadja maga Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök és Ismail Kahraman parlamenti elnök is.

Mi tagadás, van is miről konzultálni. Miközben itthon csak tesze-tosza törvényekkel próbálja kinyírni a kormány a másként gondolkodókat, addig a török kolléga a tavalyi homályos hátterű puccskísérlet óta legalább 50 ezer embert letartóztatott s vagy 150 ezer ember ellen indított eljárást s több mint 100 ezer embert elbocsátottak vagy felfüggesztettek állásából.

Az eltűntek száma ismeretlen. Semjén, Szijjártó, Varga vagy Balog nincs köztük. Egyelőre.

(kép: Breyer Gábor)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!