Azt hitted, hogy Orbán majd betartja az EU Bíróság ítéletét? Nézd meg, mit mondott erről!

Orbán azt mondta, hogy ha nem tetszik neki, akkor nem tartja be az EU Bíróság ítéletét…

A Minőségi Újságírásért díjjal kitüntettetett újságírót, Rényi Pál Dánielt is foglalkoztató 444 arról számolt be egy mai cikkében, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben azt mondta:

„Vannak országok, akik szerint ez szolidaritási, illetve technikai kérdés. Ezek általában azok az országok, akik beengedték ezeket az embereket, és most azt várják, hogy vigyék is el őket tőlük. Szerintünk azonban ez identitás kérdése. Lehetetlen, hogy más határozza meg, hogy kikkel élünk együtt. Ez az ország identitásának a kérdése, és eszünk ágában sincs az identitásunkat megváltoztatni.”

„Orbán Viktor tehát azt állítja, hogy soha, semmilyen körülmények között sem akar menekültet betelepíteni az országba úgy, hogy a befogadásukat valamilyen EU-s szabály kényszeríti ki.

Az EU-s intézmények mostanra beletörődni látszanak abba, hogy a kvótarendszer hosszú távon megbukott a közép-európaiak ellenállása miatt, viszont a már meghozott döntéseket mindenképpen végre akarják hajtatni a tagállamokkal, hogy ne legyen precedens arra, hogy valaki kivonhatja magát a határozatok alól.

Amennyiben ez megtörténne, akkor az egész uniós struktúra kerülhet veszélybe, hiszen egy ilyen példa után nagyon nehéz lesz betartatni a szabályokat.” írja a 444.hu.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!