Mutatjuk miért kellett Czeglédy Csabát a szocialisták önkormányzati képviselőjét bebörtönöznie a hatalomnak

forrás: nyugat.hu

Mint ismeretes, kezdte a tájékoztatót Nemény András, a stadionépítést felügyelő bizottságnak volt az elnöke Czeglédy Csaba, akit épp azon a héten vittek el, amikor a közgyűlésben szerette volna feltárni az alábbi gyanús ügyletet.

A baloldal mindent elkövet azért, hogy a nyilvánosság elé tárja az információkat

Kellett egy kis idő ahhoz, közölték, hogy hozzá tudjanak férni különböző jegyzőkönyvekhez, iratokhoz, ami alapján az első lépést meg is teszik: rendkívüli közgyűlés összehívását tervezik.

Konkrétumokról szólva Ipkovich György elmondta, a stadion építését irányító Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője a közgyűlés hozzájárulása nélkül írta alá a kivitelezési szerződés módosítását. Ezzel a módosítással 50 nappal meghosszabbították a befejezési határidőt, amiért a baloldal szerint kötbért kell kivetni a kivitelezőre, ami 50 napos csúszás után két és félmilliárd, azaz 2500 millió forint.

Ami eddig tudható, és okiratokkal bizonyítható, hogy 2017. május 15-én a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. képviselője beszámolt a beruházás helyzetéről – erről a meghallgatásról jegyzőkönyv is készült. Amiben szerepel, hogy az képviselő olyan kérdésekre is válaszolt, hogy tartható-e a július 30-ai átadási határidő. A válasz akkor határozott igen volt. A város fideszes képviselője felhívta az képviselő figyelmét, hogy amennyiben módosítani kívánják a határidőket, akkor annak lényeges kötbér-vonzata lehet, naponta 50 millió forint. Ennek tudatában, és az elhangzottak ellenére a baloldal tudomásra jutott, hogy: május 30-án mégis módosították a vállalkozási szerződést. Ez a szerződés ugyan még nincs a birtokukban, de megerősített hírek szerint: „50 napos határidőt adtak a kivitelezőnek”, mindezt közgyűlési meghatalmazás nélkül. A baloldal várja, milyen kézzelfogható magyarázata lehet a 100 százalékig önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetőjének a hirtelen módosításra.”

Egy olyan stadionról van szó, tette hozzá Nemény, ami eredetileg tíz milliárd alatti összegből épült volna meg, azonban egy titkos kormányhatározatban öt milliárddal megtoldották a költségvetését. Az a cég, ami elnyerte a közbeszerzést, ugyanis ennyiért vállalta a szombathelyi stadionberuházást.

Terítékre került Czeglédy Csaba ügye is

A híresztelésekkel ellentétben, közölték, ennyire még sohasem volt egységes a szombathelyi baloldali frakció, és várják vissza Czeglédy Csabát, nem választanak új frakcióvezetőt. Meggyőződésünk, hogy igaza van Hankó-Faragó Miklósnak, aki Czeglédy ügyvédje, hogy megalapozatlan és törvénysértő Czeglédy letartóztatása. Ipkovich végezetül még megüzente a Fidesznek: „vegye tudomásul a hatalom, hogy nem fogunk meghunyászkodni és folytatjuk a korrupciófeltáró tevékenységünket!

forrás: nyugat.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!