Már most bűzlik a korrupciótól: a berlininél – egyelőre -harmincszor drágább lesz itthon

Kép: Maccabi Játékok 2015 Berlin

A miniszter félrenéz..? Sesztáknak ki kell(ene) adnia a 2019-re jelenleg 30 milliárdból tervezett Maccabi Játékok részletes költségvetését, ha nem akar gyanúba keveredni.

2015 októberében még az hangzott el, hogy

a magyar kormány támogatja a játékok megrendezésére benyújtandó magyarországi pályázatot, a lehetőség elnyerése esetén pedig 2,1 milliárd forintot biztosít a szervezésre és a megrendezésre.

A brutális és indok nélküli költségnövekedés miatt az LMP adatigényléssel fordul a kormányhoz, mert amíg a németek 4,5 millió euróból (1,37 milliárd forintból) rendezték meg az Európai Maccabi Játékokat 2015-ben, addig Orbán Viktornak és kormányának ugyanezt legkevesebb 30 milliárd forintból sikerül megvalósítania – elvileg.

De az elmúlt évek sportkalkulációit ismerve, az összeg legalább a háromszorosára is emelkedhet két év alatt abban az országban, ahol egy nem létező olimpia több milliárdot is felemészthet.

Ikotity István országgyűlési képviselő adatigényléssel fordult a beruházást felügyelő Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez: tudni akarja, hogy pontosan milyen létesítményekre van szükség a lebonyolításhoz, és miért szükséges teljesen új sportkomplexum felhúzása a Maccabi Játékok megrendezéséhez.

A képviselő arról is részletes információt kért a minisztertől, hogy a már meglévő sportlétesítmények miért nem alkalmasak a program lebonyolítására.

Mivel már most 30 milliárd forintnál járnak a költségek, Seszták Miklósnak kötelessége ezért megnevezni, hogy kik lesznek – névvel, titulussal – a szakmai és politikai felelősei az elszabadult költségeknek, akik vállalják a morális és anyagi felelősséget.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!