Fontos felhívás! Közpénzek felhasználását tarthatják titokban – mutatjuk, hogyan

Az országgyűlés bővítette a társasági adóból levonható pénzből támogatható sportágak körét továbbá lehetőséget teremtett arra, hogy az érintettek el tudják titkolni mennyi pénzt adtak, illetve mennyi pénzt kaptak.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértők szerint:

új lehetőséget kaptak a sportszervezetek arra, hogy titokban tartsák azt, hogy mely cégek utaltak nekik támogatást adójukból a költségvetés helyett.

A napi.hu írása szerint:

„A legérdekesebb változtatás, amely olyan apró, hogy nem érte el a sajtó ingerküszöbét, egy szó kihúzása a törvényből. A közhasznú szót törölték az támogatható alapítványok elől, így immáron bármely utánpótlás-neveléssel foglalkozó alapítvány kaphat taót, aminek az az értelme, hogy a jövőben ne kelljen elárulniuk kitől van a pénz. A hagyományos alapítványokra ugyanis jóval enyhébb adatszolgáltatási követelmények vonatkoznak, mint a közhasznúakra.
A napilap emlékeztet arra, hogy nemrégiben másodfokon is pert nyert a DK az Orbán Viktor alapította és Mészáros Lőrinc vezette FUNA ellen egy olyan perben, amelyben a bíróság adatszolgáltatásra kötelezte az utóbbit. (Mészáros és családja 120 milliárd forint becsült vagyonnal az 5. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb rangsorban.) A FUNA közhasznú szervezet – ezzel indokolta a bíróság a DK-nak kedvező döntését, amely ellen az alapítvány a Kúriához fordult.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!