Lázár János szerint teljesen rendben van, hogy még több száz napig fertőzött vizet iszunk

Forrás: MTI/Kovács Attila

Már több mint két év eltelt a Makó és térségének ivóvíztisztító projekt kivitelezése óta, amelyre három és félmilliárd forintot fordítottak, többek között Uniós forrásokból.

A csapvíz azonban továbbra is ártalmas az egészségre, amit egy a rendszerbe került bakteriális fertőzés okoz. A makóiak még a régi rendszert használják és az nem felel meg az uniós követelményeknek.

Szem és fülgyulladást OKOZHAT és bőrbetegségek kialakulásában játszik szerepet az a pszeudomonasz baktérium, ami megtalálható a vízben.

„A kivitelező szerint az Alföldön jóval melegebb a víz, ezért található benne káros baktérium. Több mint két évvel a projekt befejezése után sincs meg a felelős. Lázár János kancelláriaminiszter állami pénzből próbálja megoldani az ügyet. ” – írja a Hír Tv.

„Született egy szakértői vizsgálat, és újabb 900 millió forintra van szükség, amire nyilván se Makónak, se Kiszombornak, se az itteni településeknek nincs lehetőségük, és az idő sürget bennünket, mert ha ezt az ügyet nem zárjuk le rövid időn belül, akkor 3,7 milliárd forintot száz százalékban vissza kell fizetni az Európai Uniónak” –  mondta Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!