Asszonyverés helyett: Strómanként használt asszonyok a Fideszben?

2017.06.26. 11:59

A Brüsszel-elleni kormányzati uszítással faszán el lehet terelni a plebsz figyelmét az ország gondjairól, és míg óriásplakátokon „büsszelezik” a Fidesz, addig az onnan támogatásként érkező pénzt csendben zsebre rakják.

Ugyanis mint kiderült, több elsővonalas fideszes nyert el jelentős brüsszeli pályázati támogatásokat a közelmúltban – számolt be a Magyar Nemzet.

A lap szerint a több kormánypárti országgyűlési képviselő valamint köreik is részesültek „a brüsszeliták mocskos pénzéből”.

Támogatásban részesült többek között L. Simon László korábbi kulturális államtitkár és felesége közös cége a Simon és Simon Mezőgazdasági Kft. A cégnek 32 millió forinthoz sikerült hozzájutnia az EU vidékfejlesztési programjáról.

l simon 5
Simon és Simonné (kép: MTI)

A lap szerint a „látszólag kegyvesztetté vált politikus feleségének egy másik érdekeltsége is pályázott, és nyert. Az Agárdi Aratrum Kft. több mint 35 millió forint kifizetésére vár.”

L. Simon korábbi botrányaira talán még emlékszünk: rákellenes sárgabarackmag, fitneszedző feleség által megszerzett állami földterületek, százmilliós kastély-ügy, saját panzióhoz vezető közút közpénzen és számos Velencei-tó parti biznisz (a linkre kattintva az Átlátszón olvashat róluk).

Szintén ebből az EU-s támogatásból részesül a trafikbotrányban megismert szekszárdi fideszes politikus Horváth István feleségének cége is, a Bikácsi Agrár Kft. Ők 47 millió forintot nyertek.

Horváth a hvg.hu birtokába került hangfelvételen nyíltan beszél arról, hogy „elkötelezett jobboldaliak” nyerhetnek csak trafikot.

Az agrátámogatásokból egyébként több fideszes politikusfeleség is részesült, ilyen például a Bánki Erik felesége, aki a Blikk szerint 18,5 milliót, a szintén fideszes Farkas Sándor fe­lesége 11,3 milliót, és a (meglepő módon) szintén fideszes Győrffy Balázs felesége 9,9 milliót.

A támogatásokról már döntöttek, azonban a hivatalos adatok szerint a pénzek még nem érkeztek meg, persze ez csak idő kérdése.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!