Orbán Viktor személyesen szólta el magát: kiderül, mi lesz a letelepedési kötvényekkel – semmi jó

Forrás: nol.hu

A Wikipedián a Watergate-botrány szócikknél olvashatjuk, „Az Watergate kifejezés második tagja („gate”) sajátos főnévképzőként épült be számos nyelvbe. A közbeszédben, különösen a sajtóban használatos utótag politikai-közéleti botrányok elnevezéséhez társul.”

Valószínűleg nyelv újításra kell készülni, ami a sajátos főnévképzőt kiegészíti egy a túlzófok jelével ellátott melléknévvel: egyrészt Orbán Viktor tudatosan hazudik a választópolgároknak, másrészt amíg offshore hátterű magáncégek 100 milliárdos nagyságrendű hasznokat zsebelnek be, addig Magyarország csak 1 milliárd forinttal gazdagodott.

A Magyar Nemzet munkatársa Wiedemann Tamás állítja: Orbán Viktor miniszterelnök személyesen győzködött egy közvetítőt arról, hogy újraindul a letelepedési kötvények kibocsátása.

Az offshore hátterű cégek több mint százmilliárd forintot is kereshettek az üzleten.

Az Államadósság Kezelő Központ szerint tavalyig összesen mindössze 1 milliárd forint hasznot hozott a letelepedésikötvény-biznisz a magyar államnak.

„A kormány által démonizált multinacionális cégek, mint a Goldman Sachs vagy a Deutsche Bank, egy normális magyar államkötvény-kibocsátásnál a kötvény értékének 0,2-0,3 százalékáért cserébe jegyzik le a kötvényeket. A letelepedési kötvénynél olyan 25-30 százalékos a haszonkulcs, tehát százszoros haszonra tesznek szert, mint egy normális kötvénykibocsátás esetében”

„Mindenhol ugyanazokat a neveket hallottuk vissza: Habony Árpád, Habony Árpád, Rogán Antal, Rogán Antal.

Sőt, még Orbán Viktor is személyesen győzködte az egyik ügynököt, hogy a magyar kormány most csak szünetelteti ezt az egész konstrukciót, és a választás után újranyitja”

– nyilatkozta Wiedemann a Hír Tv-nek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!