Schmidt Mária sztorija leleplezi Orbánt – nem hiszed? Akkor megmutatjuk!

Kép forrása:. MTI

Schmidt Mária története leleplezi milyen az Orbán Viktor által alapított kormány viszonyulása az emberekhez. Az értelmiségi réteg számára már teljes mértékben komolytalanná vált pártot, elképzelhető, hogy a közpénzekből felszívott milliárdok képesek lesznek még egyszer győzelemre segíteni, de az alábbiak megmutatják, hogy a komolyan vehetőség lehetősége a legkisebb százalékban sincsen már jelen.

Minden ember aki dolgozik követhetet el hibát. Ez még abban az esetben is fennáll, ha az ember az Orbán kormány kormánybiztosa. Semmiféle következménye nem lett volna az eseményeknek, ha Schmidt Mária egy sajtótájékoztatón közli, a hiba tényét és elnézést kér az érintettektől.

Nem ez történt. Ami helyette kibontakozott az teljes mértékben értelmezhetetlen a kultúrán belüli gondolkodásmódban. Ami a leginkább dermesztő, hogy semmiféle jelét nem látni annak, hogy Schmidt Mária egyébként érzékelné, hogy nem csak propagandával egyszerűen megvezethető, irányítható intelligenciával és önálló gondolkodásra képtelen emberekből áll az ország.

 

Horváth László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy ő kért bocsánatot Pruck Pál családjától a főigazgató asszony helyett.
Az 1956-os emlékévvel kapcsolatban kiraktak egy plakátot, amelyen egy puskás kamaszfiú képe látható és mellette Dózsa László nevét tüntették fel.
Pruck Pál rokonai azt állították, hogy a képen az azóta elhunyt hozzátartozójuk szerepel a fotón, Dózsa azt mondta, szerinte ő, de kegyeleti okokból lemond arról, hogy az ő neve szerepeljen a plakátokon.
A kérdés, hogy a Schmidt Mária által vezetett bizottság, milyen munkát végzett? Schmidt Mária azt nyilatkozta, hogy Dózse felismerte magát a képen, ezen túl Pruck Pált olyan köztörvényes bűnözőként mutatta be, akit a Kádár-rendszer propagandagépezete használt fel saját céljai szerint.

 

Schmidt Mária közalapítványában a két „pesti-srác” összekeverésével kapcsolatban nem beszélhetünk tévedésről, az óriásplakát botrányért a főigazgató asszony nem vállalta a felelősséget.
A legprimitívebb diktatúráknak megfelelő forgatókönyv szerint:

Schmidt Mária válságkommunikáció gyanánt azt találta ki, hogy továbbra sem ismerik el tévedésüket, helyette bedobták a nyilvánosságnak egy bűnbakot:
saját korábbi munkatársukat Horváth Miklóst
aki saját nevében már bocsánatot kért a Pruck családot ért megaláztatások miatt.
„Én is a kuratórium üléséről kiadott jegyzőkönyvből értesültem arról, hogy az Emlékév történész-szakmai vezetője voltam”

 

Schmidt Mária egyértelműen félrevezette a kuratórium tagjait, amikor minden valóságot nélkülözően a fenti szerepkőrben tüntetett fel. – nyilatkozta Horváth László.

Az emlékév egyik záróeseményén Schmidt Mária, aki az emlékév kormánybiztosa is, azt mondta a nyilvánosság előtt: „szerinte ma is össze kell fogni a szabadságért.”

„Külön köszönöm ’56 hőseinek, hogy a reményt soha nem adták fel, hogy amikor igazán nagy a baj, akkor össze tudunk fogni, mindenkinek egyszerre ver a szíve, és kivívjuk a szabadságot. Remélem, a mai helyzetben is ugyanúgy össze fog kapaszkodni, és amikor kell, ki fog állni, mert mi vagyunk a remény, mert mi vagyunk a szabadság és függetlenség népe.”

Horváth László Május 30-án tudta meg, hogy ő volt az ’56-os emlékév történész vezetője, miközben arról sem tudott, hogy egyáltalán volt ilyen funkció, sem megbízása, sem szerződése nem volt erre vonatkozóan és nem is vonták be semmilyen stratégiai kérdésbe.
Úgy érzékelte Schmidt Mária ellátja egyszerre a kormánybiztosítási és a vezető történészi feladatokat.

A szakember határozott „nem”-el válaszolt arra a kérdésre, hogy dolgozna-e újra együtt Schmidt Máriával.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!