250 milliárdot tüntetett el, ma már otthon szürcsöli a limonádét

Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezér (jobbszélen) Szijjártó Péter külügyminiszterrel (balszélen) éppen átvág. Egy szalagot. (kép: nol.hu)

2017.06.24 8:33

Bár az ügyész fellebbezett, a bíróság döntése alapján házi őrizetben maradhat a több mint 200 milliárd forint eltüntetésével vádolt egykori Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba.

A szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Tarsoly letartóztatásának megszüntetését és a házi őrizet fenntartását a Kúria döntésével hagyta jóvá a Fővárosi Ítélőtábla.

Lesöpörte az ügyész fellebbezését a Kúria, így házi őrizetben maradhat az egykori Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba – tudta meg a hvg.hu.

Ahogy a HVG írja: Az ügyészség azzal érvelt, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért kellene továbbra is/újra börtönbe kerülnie a Quaestor-vezérnek. A bíróság ezzel nem értett egyet, hiszen Tarsoly cégei mind vég-, vagy felszámolás alatt állnak, így gyakorlatilag nincs is mivel „megismételnie” a bűncselekményeket.

A csalással és sikkasztással vádolt Tarsolyt 2015 márciusában vették őrizetbe, a Quaestor 250 milliárd forintnyi adósságot hagyott maga után, a több ezer károsult azóta is várja kártérítését, és a felelős megbüntetését.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!