Penész, élő egér és ürülék – lecsapott a budapesti pékségre a hatóság – VIDEÓ

Az egész üzemre jellemző rendkívüli szennyezettség és penészesedés, illetve súlyos élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy fővárosi pékség tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A helyszíni ellenőrök csaknem egy mázsa jogszabálysértő – jelöletlen, valamint lejárt minőség-megőrzési idejű – élelmiszer, illetve alapanyag forgalomból való kivonását rendelték el, továbbá azonnali hatállyal megtiltották annak forgalomba hozatalát, valamint felhasználását.

Szokatlanul súlyos élelmiszer-biztonsági szabálysértéseket tárt fel a NÉBIH az egyik budapesti pékségben folytatott helyszíni ellenőrzés alkalmával. Az üzem higiéniai és műszaki állapota a legalapvetőbb elvárásoknak sem felelt meg. A működtetők nem tudták felmutatni a személyzet egészségügyi alkalmasságát igazoló dokumentumokat sem.

Az egységben jelöletlen, ezáltal nem nyomon követhető, valamint lejárt minőség-megőrzési idejű élelmiszert, illetve alapanyagot is találtak, melyeket az ellenőrök haladéktalanul kivontak a forgalomból és a további felhasználásból. írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapja

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!