ABBAN MINDEN FIDESZES KISKIRÁLY BIZTOS LEHET, HOGY AZ IGAZSÁGTÉTELT SENKI SEM KERÜLHETI EL, MÉG ŐK SEM

Nyilvánosságra kell hozni minden OLAF jelentést! – számolt be róla az atv.hu.

Miután a Miniszterelnökség kétszer is megtagadta az adatigénylést a bírósághoz fordult Ferjancsics László az Együtt és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület képviselője.

Az OLAF (Európai CsaláS Elleni Hivatal) ötven ügyben talált visszaélést, viszont a Miniszterelnökségtől kapott dokumentumból nem derül ki teljesen pontosan, hogy melyik projektekkel kapcsolatban találtak problémákat.

Hogy tisztázzák az esetet további két adatigénylést nyújtottak be a Miniszterelnökséghez, ám a Miniszterelnökség mindkét esetben megtagadta a válasz adást és az adatok kiadását, annak ellenére, hogy saját alaptörvényük szerint:

Alaptörvény VI. cikk szerint:

(2) Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez.

Ferjancsics László bírósághoz fordult és a Fővárosi Törvényszék döntött is az ügyben:

15 napon belül ki kell adnia a Miniszterelnökségnek, hogy az OLAF az elmúlt két évben a Miniszterelnökségnek küldött 23 uniós program visszaéléseit taglaló vizsgálati jelentésekben kik az érintett szervek, mik a jogsértések típusai, melyik EU által finanszírozott projektről van szó.

Berkecz Balázs, a párt alelnöke levelében úgy fogalmazott:

„akármi is derül ki az anyagokból, abban minden fideszes kiskirály biztos lehet, hogy az igazságtételt senki sem kerülheti el, még ők sem”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!