A kormány olyasmit tesz a kórházakkal, amivel minden beteg rosszul fog járni

Képünk illusztráció, fotó: MTI/Vajda János

Jogszabálytervezet készül az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkárságán ami a kórházakat elvágná az egyik bevételi forrásuktól – tudtuk meg a 444.hu leleplező riportjából

„Hiába beszél egyre több fideszes vezető világszínvonalú magyar egészségügyről, nem igazán találni nyomát annak, hogy a magyar egészségügy tényleg világszínvonalú lenne. Egy rakás nagy állami kórház katasztrofális állapotban van, és mivel a fideszes kormányzat gyakorlatilag 2010 óta nem mert érdemben hozzányúlni az egészségügy finanszírozási szerkezetéhez, a rendszerből a mai napig ömlik ki a pénz. Ezt jól mutatja az is, hogy egy rakás kórház már most is komoly adóssággal küzd, holott tavaly a kormány több tízmilliárdot költött a kórházi adósságok átvállalására. ”

Az egynapos sebészeteken olyan betegeket operálnak, akiket az operáció után 24 óránál tovább nem szükséges kórházban tartani.

Egynapos sebészet közül van ami állami kórház osztályaként működik, van magántulajdonban álló egynapos sebészet.

A hatályos magyar jogszabályok kötelezik az egynapos sebészeteket arra, hogy szerződést kössenek egy rendes kórházzal, arra az esetre, hogy ha mégis valamilyen probléma lépne fel, akkor a kórház fel tudja venni a beteget.

Ez a biztosítás a kórházaknak egy bevételi forrást jelentett, mert a magánklinikáktól pénzt kértek, a fekvőbeteg háttér háttér biztosításáért.

Az EMMI tervezete megszüntetné ezt és arra kötelezné a kórházakat, hogy a jövőben ingyen szolgáltassák ezt a háttér támogatást.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!