Van még remény? Vagy győz a fékek és ellensúlyok nélkül működő Orbán kormány?

forrás: nol.hu

Újra népszavazási kérdést nyújtott be a választási irodához az LMP

Szél Bernadett azt mondta, hogy ha a fideszes politikusok tudják értelmezni a kérdéseket az Országgyűlésben, akkor lehet véleménye egy állampolgárnak is.

Három népszavazási kérdést nyújtott be a választási irodához az LMP a Paks II projekttel, vagyis az atomerőmű bővítésével kapcsolatban.

Szél Bernadett szerint mind a három kérdésnek át kellene mennie a bizottságon, ugyanakkor véleményt adott annak az elképzelésének is, hogy szerinte Patyi András által vezetett bizottság megint el fogja utasítani a kérdéseket.

„Kíváncsian várjuk Patyi elnök úrnak és a bizottságnak az érvelését, hozzáteszem, hogy ha megint arra lesznek képesek, mint a régi szocialista kormányok, hogy elmondják azt, hogy a választók nem elég okosak ahhoz, hogy ilyen kérdéseket értelmezzenek és a paksi bővítésről döntsenek, akkor azt tudom mondani, hogy ha ott, az Országgyűlésben azok a fideszes képviselők, akik gombot nyomnak erről a kérdésről, elég értelmesek ahhoz, hogy erről a kérdésről véleményük legyen, úgy minden egyes magyar állampolgárnak lehet véleménye” – monda az LMP társelnöke.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!