Magyarország Orbán Viktor Zártkörűen Működő Részvénytársaságává vált…

Fotó: MTI / AP / Martin Meissner

A 2010-es Fidesz hatalomátvétel idejében, a párt kommunikációs propagandája gyakran használta azt a kifejezést, hogy az országot (2010 előtt) milliárdos üzletemberek irányították, akik egy Zrt-t csináltak az országból. Hét éves Fidesz kormányzás után felmerülhet a kérdés, hogy Orbánék vajon miért nem inkább Zrt-t csináltak fiatalkorukban politika helyett, amire egyetlen választ találhatunk: hozzá akartak jutni az állami forrásokhoz!

Mostanában másról sem szólnak a hírek, mint, hogy ki mennyi milliárd forintot nyert a Fidesz közeli körökben, Orbán éppen melyik embere milyen milliárdos üzletet szerzett. Eljött az ideje annak, hogy felébredjenek a Fidesz szavazók és rájöjjenek arra, hogy az Orbán kormánynak csak a hatalom és az azon keresztül megszerezhető milliárdokra van szüksége.

Most is a Veszprémi Kézilabdacsapat kapcsán is észre kell venni, hogy a tulajdonos váltás egyáltalán nem szakmai alapokon a jobbítás céljával történik, hanem azért, mert a miniszterelnök egyik embere kidőlt, ezért a vagyont, hatalmat megpróbálja egy másik embere alá csoportosítani.

A 24.hu forrásaira hivatkozva azt írja, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, aki a miniszterelnök Orbán Viktor jó barátja és milliárdos üzletember, vállalkozó, a veszprémi kézilabdacsapatot is meg fogja szerezni.
Már folyamatban van a hatalomátvétel. Eddig a volt Fidesz-pénztárnok Simicska Lajos érdekeltségei közé tartozó klubnál. A tulajdonosváltással meg akarták várni a Bajnokok Ligája döntőjét, hogy a tulajdonosváltás mutyi ne okozzon zavart a játékosok között.

A csapat harmadik lett a döntőben!
A klub jelenlegi elnöke Kálomista Gábor, az Orbán Viktor Nemzeti Együttműködési Rendszerében kialakult oligarchák érdekeltségeiben sikeresen mozgó producer, aki korábban Simicskával nagyon jó kapcsolatot ápolt, folyamatos szereplője volt a Hír Tv-nek ahol műsort is vezetett. Nincsen jele annak, hogy Simicska és Kálomista összeveszett volna a Simicska-Orbán konfliktus óta, de látványos kiállásnak sem találjuk a nyomát. Kálomista az állami televízió egyik legnagyobb beszállítója és a Thália Színháznak is igazgatója.

Fotó MTI Kovács Anikó
Fotó: MTI / Kovács Anikó

„A Fidesz korábbi pénztárnoka nem a hírhedt G-nap után, hanem akkor veszítette el a befolyását a klubban, amikor közeli embere, Fonyó Károly 2015 végén önként felállt az elnöki székből az Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal a TV2-ért vívott jogi harc miatt. Az új elnök Kálomista Gábor producer, a Thália Színház igazgatója, aki ezer szállal kötődik a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez – cége, a Megafilm, az állami televízió legnagyobb beszállítója, tavaly júniusig hárommilliárd forintos megrendelést kapott, és ő az, aki miatt tavaly a rendszerváltás óta először megváltoztattak már mozikban vetített filmet Magyarországon  –, de nyilvánvalóan nem áll annyira közel Orbánhoz, mint Mészáros, Simicskával pedig nem sikerült olyan látványosan összevesznie, mint másoknak a miniszterelnök környezetében.
A Mészáros-féle hatalomátvételnek több jele is van a veszprémi kézilabdacsapatnál. A klub tavaly szponzori szerződést írt alá a felcsúti polgármester hatalmas vállalatbirodalmának két zászlóshajójával, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, illetve az R-Kord Kft.-vel, a mögöttük álló üzleti kör pedig a 24.hu forrásai szerint egyértelműen jelezte, hogy a szponzoráció az első lépés a tulajdonszerzés felé, korábban, 2015 vége felé pedig a klub elnökségébe bekerült Csermely Péter, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettese is, aki a G-nap után az Orbánhoz való lojalitása jeleként vezényelte át jobbra a Napi Gazdaságot és csinált belőle Magyar Időket, hogy aztán tavaly a Népszabadságot politikai okokból megszüntető Mediaworkshöz igazoljon tartalomfejlesztési igazgatónak.” – írja a 168 óra

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!