Meghazudtolták Orbán Viktort a panellakók – videó

kép forrása: vtv - Szeged - a kép illusztráció

Csak a kivitelezők nyerhetnek a panellakások legfelsőbb szintjének visszabontásával és új lakások építésével a Hír Tv-nek nyilatkozó szakember szerint.

Orbán Viktor június elején mondta, hogy a régi panelokat visszabontatnák, ha a lakók is beleegyeznek, a hivatalos indok szerint azért, mert már élhetetlenek a lakások.

A megszólaló lakók cáfolják mindezt.

Körülbelül 800 000 lakás épült az 1960-as évek óta ezzel a technológiával, ma 2017-ben minden ötödik magyar ember panellakásban él.

„Itt most az a javaslat hangzott el, és szívesen vágnánk bele egy ilyen kalandba Önökkel, hogy valamelyik tízemeletes épületblokkot nézzük ki, és ha a lakókkal meg lehet állapodni, de kizárólag csak akkor, ha a lakókkal meg lehet állapodni, akkor egy visszabontási programot indítsunk meg.” – Mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Lázár János vakon hisz a sikerben, szerinte a program jól sikerülhet, hiszen Németországban működött ez az elképzelés, de abba nem gondol bele a miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ami az újraegyesítés utáni elnéptelenedő kelet-berlini külvárosokban működött a 90-es években az egyáltalán nem biztos, hogy működni fog a mai Magyarországon!

„Nagyon fontos, hogy ott nem kellett új lakásokat ehhez építeni. Tehát hogy nem arról volt szó, hogy ki kellett költöztetni a lakókat valami egészen újba, mert az nagyon megdobta volna a költségeket, hanem optimalizálni lehetett. Egyes lakásokat részlegesen visszabontottak, nagyobb teraszokkal, jobb infrastruktúrával egy jobb lakókörnyezet volt, ez csökkentette is az elvándorlást egyébként, és ez egy viszonylag egyszerű, bár nagyon komplex rehabilitációs stratégia volt, ez nálunk sokkal nehezebb a tulajdonosi struktúra miatt” – Kádár Bálint, a BME urbanisztikai tanszékének adjunktusa, a Kortárs Építészeti Központ elnöke.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!