Megválasztották a Nemzet Szépét

Kis Gabriellát választották a 2017-es Nemzet Szépe győztesének szombaton a gödöllői királyi kastélyban. A 21 éves ápolónő nyereménye másik mások mellett 1 millió forint készpénz és egy autó.

Június 17-én a gödöllői királyi kastélyban rendezték meg a Nemzet Szépe szépségversenyt szinte napra pontosan 150 évvel azt követően, hogy megkoronázták Sissit, az utolsó magyar királynőnket.

A több száz jelentkező közül 12 lány jutott be Nemzet Szépe felkészítő táborába, s 10 versenyző mutathatta meg magát szombaton a zsűri előtt. Az eseményen a külső és a belső is érték, fontos volt a lányok természetessége, így tetoválással, plasztikai műtét után és testékszerrel sem lehetett indulni.

A Nemzet Szépe győztese Kis Gabriella lett. A 21 éves szépségkirálynő a szerbiai Zentán született, jelenleg Szegeden dolgozik ápolónőként a sebészeti klinikán. Gabriellának a tavalyi győztes, dr. Özer Nóra adta át a Nemzet Szépének járó egyedi tervezésű koronát. A nyertes kiemelkedő díjazásban is részesült: 1 millió forint készpénzt, a Magyar Talléros Kft. jóvoltából egy Fiat 500-as gépjárművet, egy hetes marokkói utazást, Silka modell szerződést, CND Nail jóvoltából 1 éves bérletet és Pearl Cosmetics ajándékcsomagot is kapott.

IMG 2479

„Szépségkirálynőként azt az üzenetet szeretném terjeszteni, hogy nekünk magyar nemzetként össze kell tartanunk. Attól függetlenül, hogy egy határ választ el bennünket, ez a legfontosabb” – mondta Kis Gabriella.

Második udvarhölgynek a 26 éves szadai Antal Éduát, első udvarhölgynek a 21 éves tiszaújvárosi Biba Kittit választotta a zsűri. A közönségdíjas a 22 éves szolnoki Hegedűs Nikolett lett.

A magyar győztes 2018-ban mutatkozhat be a Miss Nation’s ­Beauty világversenyen. Az elkövetkezendő időszakban a nemzetünket képviselő királynőnek feladata lesz, hogy hírül vigye Magyarország turisztikai- és természeti értékeinek, gasztronómiájának, hagyományainak, történelmének és nemzeti specialitásainak ismeretét is.

„Fontosnak tartjuk a magyar export-import lehetőségek, a legjobb hazai vállalatok bemutatását. A világversenyen a jelentkezők kisfilmjeit komoly gazdasági szereplők előtt vetítik le, akik nem csak a szépségek, hanem befektetési lehetőségek megismerése után is érdeklődnek. A szépség ünneplésén túl a hazai élelmiszeripar, borkultúra, turizmus, természeti kincsek, tudományos fejlesztések, gazdasági kapcsolatok népszerűsítésének misszióját szeretnénk beteljesíteni” – mondta Felleg Tícián, a Nemzet Szépe alapítója és tulajdonosa.

Az idei zsűriben Tolvai Reni énekesnő, Özer Nóra 2016-os Nemzet Szépe, Kanizsai Ágnes a Silka tulajdonosa, Nagy Rudolfné Anett a Talléros Pálinka képviseletében, Kiss Márk stylist, Adam Koncsek, a Nemzet Szépe hivatalos fotográfusa, Lisztes Krisztián válogatott labdarúgó, Schmuck Andor, Bujtás Gyula és Felleg Tícián, a Nemzet Szépe alapítója döntött a győztes személyéről, valamint szavazati joggal rendelkezett a két műsorvezető, Gergely Róbert és Némedi-Varga Tímea is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!