Erre mit lép a Fidesz? Tóth Bertalan ötpárti egyeztetésen nyújtotta be javaslatát a tiszta kampányért

Korábban írtunk róla, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője egy javaslatcsomagot nyújtana be az Országgyűlés elé a tiszta kampány érdekében. Röviden összefoglalva: korlátoznák a közpénzből megvalósuló hirdetések megjelenését, emellett, ha elfogadják a csomagot, CÖF-höz hasonló „álcivil” szervezetek sem tudnának az adófizetők pénzéből kampányolni. Részletesebben erről itt olvashatsz.

Tóth Bertalan újabb sajtótájékoztatót tartott, ahol az ötpárti egyeztetésen történtekről beszélt. A frakcióvezető tájékoztatása szerint Jobbik nem ért egyet a javaslattal, vagyis nincs kifogása az ellen, hogy a Fidesz közpénzen kampányoljon a továbbiakban is. – Nem is csoda, hiszen a jelenlegi állapotok neki is kedveznek a Simicska-féle plakátok miatt. – Az LMP-nek volt egy hasonló javaslata, amit annak idején az MSZP támogatott, a szocialisták ezúttal sem zárkóznak el ez elől. A Fidesz néhány elem elfogadásának lehetőségéről beszélt, de ők erről még testületi ülésen döntenek.

Tóth Bertalan azt kérte a frakcióvezetőktől, hogy a Törvényalkotási Bizottság üléséig mindegyik párt elemezze a javaslatcsomagot, és döntse el: szeretnének-e egy tiszta kampányt folytatni 2018-ban, vagy marad az a helyzet, hogy egyik oldalon közpénzből, a másik oldalon lopott közpénzből kívánnak-e a pártok kampányt folytatni.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!