A tagdíjakból a Momentum már nyári koncert-fesztivált rendez

Ezt még a Jobbik is elfelejtette kijátszani: tízezer forintos bérletár mellett professzionalizálódik szórakozva a Pallasz Athéné módjára szikraként a közéleti porondra kipattant Momentum – immár – párt. Csak még azt nem tudjuk pontosan, kinek a fejéből is pattant ez a szikra, de hatásos, szó se róla.

Ennek a hideg racionalitással átgondolt építkezésnek az újabb hatásvadász állomása a június közepére meghirdetett szórakozva-politizáló fesztiváljuk, amelyen a jelen hatásosan divatos alternatív alapokon álló altern-kommersz zenekarok lépnek fel főként.

„Pörögjön az élet és a közélet…!” a szlogen, amit mintha tipikusan egy ifjúkori zenitjén már rég túljutott politikai háttérember talált volna ki, aki belehelyezkedik a jelen trendi fiatalos életérzésébe, mint Mágenheim doktor a Zaporozsecbe.

„Az éjszaka a koncerteké – a hazai mainstreamtől az indie-ig, hogy senki se maradjon jó zene nélkül. Politikai meggyőződéstől és zenei műfajtól függetlenül alakítottuk a lineupot, hogy biztosak lehessünk abban: esténként a szórakozásé és szórakoztatásé marad a főszerep” – ígéri a fiatalosan pörgős invitáció ja és lesz early bird-bérlet is, ahogy azt ewgy hatvanass Móricka gondolja, aki felüti a trendy-fancy-szótárat.

A közösségépítés egy igen hatásos formáját választotta a fiatal(oskodó) párt, láttunk már ehhez hasonló kísérleteket az elmúlt tíz évben jobb- és baloldalon egyaránt, bár a tapasztalatok szerint eddig mindkét verzió pártokba csorgatott közpénzből valósul(t) meg, elvégre ki az a hülye pénzember, aki a sajátját tolná egy bizonytalan vállalkozásba.

A Momentum viszont bizonyára élére állítja a garast, hogy néhány hónap alatt még egy fesztiválra is sikerült összespórolni a jövő politikai irányvonalához a talpalávalót s ez gyakorlatias, átgondolt és praktikus, akár egy távcsöves puska.

Kérdés, hogy ki s mi kerül később a célkeresztjükbe.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!