A szélsőséges tartalmak miatt szigorítanak a közösségi oldalak

A Google bejelentette, hogy jobban meg fogja szűrni a Youtube videomegosztó portálon megjelenő szélsőséges vagy terrorista tartalmakat.

Ezentúl szigorúbban lép fel a tulajdonában lévő Youtube-on megjelenő, szélsőséges és terrorista eszméket népszerűsítő tartalmak ellen – közölte az Alphabet holdinghoz tartozó, keresőprogramot működtető Google vállalat kaliforniai központja helyi idő szerint vasárnap.

Javítani fogja az ezt lehetővé tevő programok minőségét, és növelni fogja azoknak a szakembernek a számát, akik azonosítják és eltávolítják az ilyen felvételeket a videomegosztóról – jelezte a cég.

„A szélsőségesek és a terroristák nemcsak a biztonságunkat akarják aláásni, hanem meg akarják semmisíteni az értékeinket is, és mindazt, ami nyílttá és szabaddá teszi a társadalmat. Ezt nem engedjük meg nekik” – áll a vállalat közleményében.

A múlt csütörtökön a Facebook közösségi portál jelentette be, hogy új eszközök alkalmazásával kísérletezik a szélsőséges és terrorista propaganda terjedésének megfékezése végett.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!