Te leszel a következő! A politikai leszámolások áldozatai lettek a diákmunkások

MTI Fotó: Krizsán Csaba
2017.06.18. 16:00

Diákok ezreit érintheti a napokban letartóztatott Czeglédy Csabához köthető diákszövetkezet az I Love Diákmunka ellehetetlenítése. A cég számláit a nyomozóhatóságok és a NAV zárolta, így – bár a cég szerint a fedezet rendelkezésre áll, a diákoknak most nem utalhatnak.

A diákszövetkezetet üzemeltető cég a Human Operator Zrt. az alábbi közleményt tette közzé:

„Sziasztok! A Human Operator Zrt. munkavégzése a sajtóhíreknek köszönhetően ellehetetlenült. Sajnáljuk, ami történt, hiába lenne meg a fedezetünk a bérek kiegyelítésére, a számláinkat zárolták. Egyelőre azon vagyunk, h tudjunk nektek segíteni, ezért a partnerekkel egyeztetünk. Aki nem kapott bért, azok részére a bérgarancia alap fog fizetni várhatólag, melynek van átfutási ideje.”

17567834 e74927bc83c7b84bea8015b2563e628f wm
Kép: Facebook / A kép forrása: Index

A nyomozás miatt zárolt számlák sajnálatos következménye, hogy a diákok nem juthatnak hozzá munkabérükhöz, így az eljárás veszélyezteti a tanulók lakhatási, élelmezési, vagy egyéb költségeit, de az eljárás miatt nyaralásokat, bulikat, fesztiválokat is tönkretehetnek vele – és mint azt mindenki sejti, nem az gürizik suli előtt/után még 6-8-12 órákat, aki annyira kurvára el lenne eresztve pénzzel, rohadtul nincs ez rendben.

A szerencsésebbek már megkapták legalább egy részét a májusi fizetésüknek – de sajnos ők vannak kisebbségben.

A szocialisták legkeményebb ügyvédje elleni nyomozásban az MSZP-n kívül a független, illetve baloldali körök, közösségek jól időzített koncepciós eljárást látnak, a kormány Fidesz és médiája pedig már farkast kiáltott, és napok óta a vezetőszáron rángatott Czeglédyről posztol a megszokott platformokon (Origo/Közmédia/Ripost satöbbi)

A beragadt fizetések miatt kétségbeesett diákok egyelőre a Facebookon szerveződnek, ott egy csoporton belül próbálnak meg információkat megosztani egymással a folytatásról, de emellett a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége jelezte is, hogy ingyenes jogsegélyt nyújt nekik. Erről bővebben az Index oldalán olvasat.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!