Lendvai Ildikó: „A társadalmi rend felforgatására készülnek” Újabb sziporka Lendvaitól

Lendvai Ildikó ismét remek írást tett közzé. Nekünk tetszik,közöljük. Ne hagyja ki!

A puccs az, amikor egy csoport erőszakos eszközökkel el akarja orozni a hatalmat a törvényesen megválasztott kormánytól. Ahogy a dal szerint „teve van egypúpú, van kétpúpú, sőt több”, puccsból is többféle van. Van pl. önpuccs, amikor a vezető maga játssza el a puccsot, hogy erre hivatkozva bővíthesse hatalmi eszköztárát, és/vagy megvádolhassa ellenfeleit. A mi kormányunk agytrösztje a valódi kockázatot nem szereti (gondoljunk a mások által kezdeményezett népszavazások kerülésére), egy igazi, fegyveres önpuccs pedig rizikós, ki tudja, hova vezetnek az elszabadult indulatok.

Van ennél jobb: a „virtuális”, mondhatnám, „plátói természetű” önpuccs. Ehhez nem fegyverekkel, hanem lélektani hatásokkal kell operálni, de a képlet ugyanaz. Fogjuk rá ellenfeleinkre, hogy erőszakra készülnek, tegyük őket ezzel gyűlöletessé, magunkat meg a béke és a törvényesség őrévé. Még jobb, ha híveinket a rendért és békéért való harcra tüzeljük, ha már valamilyen érthetetlen okból úgyis Békemenetnek nevezik a legmilitánsabb hangadók által vezetett sereget.

Feltűnő, hogy szinte egyszerre jutott a Magyar Idők, a 888, a Lokál, az Echo Tv, a Gondola (ezekkel magam szembesültem, de biztosan van több is) arra a szenzációs felismerésre, hogy ősszel a kormányellenes erők „rendbontásra”, „erőszakos cselekményekre”, „zavargásra”, „a társadalmi rend felforgatására” készülnek, sőt erre kiképzést kapnak. A galád puccsisták egyfelől „Soros-katonák”, másrészt „ügynökszervezetek”, de a sátáni Soros mellett a színesebb fantáziájú írásokban még a régi ellenségek: Majtényi intézete, az Ökotárs, ismertebb civil közösségek és aktivisták, valamint Hillary Clinton és Obama alakja is felsejlik, bár ezt már sajnos képtelen voltam követni. Ezek (legalábbis az itthoniak) nem átallanak „polgári engedetlenséget” emlegetni, amiről maga a miniszterelnök és az igazságügyminiszter mondta, hogy ilyen pedig nem létezik, vagy ha igen, hát maga a pestis. (Érdekes, a 2006-os kordonbontáskor még létezett, és nem látszott ilyen szörnyűnek) Nem kell mindenkinek az orrára kötni, hogy a „polgári engedetlenség” csakis erőszakmentes ellenállást jelent, ahol a kockázatot az ellenálló viseli..

A talaj elő van készítve. Hogy aztán ősszel tovább mennek-e, és némi provokációval, egy-két kopasz elvegyülésével tényleg produkálnak-e egy kis erőszakot, amit a jelenlegi törvényi definícióval akár terrorizmusnak is lehet minősíteni (terrorcselekmény egy állami szerv valamire kényszerítése erőszakos bűncselekménnyel, de itt erőszakos bűncselekményként van felsorolva a „rongálás” is), az attól függ. Ha magabiztosak a támogatottságukban, akkor nem. De ha ez meginog, akkor jöhet minden trükk. Akkor értelmet nyernek az agytröszt mostani előkészítő riogatásai..Legalább megdolgoztak a pénzükért… A pénzünkért.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!