Fideszes polgármester: „nehézségek akadtak” – 150 milliónál drágább lesz a mélygarázs

„Az egyiknek sikerül, a másiknak nem,
A sors olykor nem tudja mit akar…
Az egyiknek kiderül, s a Nap fénylik fenn,
A másiknak nem jut, csak zivatar.”

Semmiféle problémát nem jelentett, hogy 150 millió forintnál többe került a mélygarázs megépítése Balatonfüreden, a szomszédos Balatonfűzfő viszont nem tudta felújítani az uszodát a vizes vb-re a kormány miatt. A Nemzeti Fejlesztési minisztert és a minisztériumot sem érdekelte, hogy fel kellene újítani azt az uszodát, ahol a vizes világbajnokság résztvevői edzeni fognak, nem adtak rá pénzt, így az uszodát nem sikerült felújítani.

150 millió forintnál többe került a tervezetnél a balatonfüredi mélygarázs, ami éppen csak elkészült a vizes vb kezdetére. A polgármester azt mondta, hogy előre nem látható nehézségek akadtak.

Nem kap viszont egy forint támogatást sem a szomszédos Balatonfűzfő az államtól, a balatonfűzfői uszoda felújítási költségeihez, a vizes világbajnokságon részt vevő versenyzők pedig ebben az uszodában fognak edzeni.

1,3 milliárd forintból építették volna át az uszodát, de a legolcsóbb ajánlat is 1,9 milliárd forintról szólt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem állta a plusz költségeket, így elmaradt a felújítás.

A polgármester azt mondta:

„Azt gondoltuk, hogy erre mégiscsak lesz forrás, forráshiányra hivatkozva. Megkerestem én az országgyűlési képviselőt, Kontrát Károly urat, hogy ebben segítsen, tájékozódást, illetve közreműködést. Tájékozódást, egészen pontosan tájékozódást ígért […]. Információm szerint a kompetencia a fejlesztési miniszternél volt, aki erre… túlontúl meghaladta ezt a mértéket, amit ki kellett volna egészíteni, forráshiány miatt.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!