Az Orbán-kormány végérvényesen megbukott: milliók menekülnének Magyarországról

Milliók menekülnének Magyarországról! Az Orbán kormány 7 éves kormányzása után sem sikerült elérnie legfontosabb célját. Magyarországon nem szeretnének élni és családot alapítani az emberek ilyen alacsony fizetések mellett. Továbbá az embereknek elegük van már a politikából is. A válaszadók nagyon nagy százaléka válaszolta azt, hogy azért vándorolna el Magyarországról, mert az Orbán kormány nem nyújt színvonalas, professzionális, minőségi politikai-közéleti munkát.

A Publicus reprezentatív felméréséből, amely a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek, megtudhatjuk, hogy nagyságrendileg 1,2 millió fő azt tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát. Rendkívül magas az arány a fiatalok körében, akiknek a negyven százaléka tervezi elhagyni az országot.

A megkérdezett embereknek átlagosan hat családtagja, ismerőse vándorolt már külföldre és ott tartósan munkát vállalt. A válaszadók 71%-a érintett volt a kérdésben. A legfontosabb indokok között említik az alacsony fizetéseket, a Fidesz kormányt, a rossz gazdasági helyzetet.

„A kivándorlásért 43 százalék szerint az alacsony fizetések, 26 százalék szerint a Fidesz kormány és Orbán Viktor a felelősek, 12 százalék pedig a rossz gazdasági helyzet okolja. 7 százalék említi az okok között a előző kormányokat, és szintén ennyien azt, hogy nincs elég munkahely. Ez utóbbit a két évvel ezelőtti kutatáskor még 23 százalék tartotta oknak. ”

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!