Egy ország nevet a fideszes képviselő húzásán, aki nemrég Orbánnal telózott élőben

Türk László debreceni fideszes képviselő gondolta, hogy a körzetének milyen jó lenne egy új játszótér. Nem kért Brüsszel támogatásából, az adófizetők pénzét sem költötte feleslegesen, hanem egyszerűen áthozatta a játékokat egy másik játszótérről, majd ünnepélyesen felavatta az „új” gyermekparadicsomot.

Már a gyerekek is birtokba vették a Bihari és Pandúr utca kereszteződésében a 200 négyzetméteres játszóteret. Miután áprilisban elültettek 11 fát, most a játszóeszközöket is felállították. Kombinált kalózhajó, háromrugós játék, hinta és két pihenőpad várja a gyerekeket. Türk László, a körzet önkormányzati képviselője azt mondta: a játszótér lakossági kérésre készült el, de nem állnak meg itt, igazi közösségi tér kialakítását tervezik – írja a dehir.hu.

A szintén debreceni hírekről beszámoló vagy.hu viszont azt írja, hogy a most felavatott játszótér legtöbb elemét egyszerűen fogták, és áthozták egy másik debreceni játszótérről, a Holló utcából. A portál szerint mivel Türk nemrég meglehetősen nyögvenyelősen nyert csak az időközi választáson, lehetséges, hogy ezért kellett gyorsan dobniuk valamit a választókörzet felé. Abból a videóból is ismerős lehet a debreceni képviselő, amelyben Kósa Lajossal a választás eredményének ismertetésekor felhívták Orbán Viktort. Türk ekkor megköszönte a miniszterelnöknek, hogy egy „értékekkel teli, nagy család tagja lehet.”

A debreceni önkormányzat a 444.hu kérdésére megerősítette a játékok elszállítását, azzal indokolták, hogy a Holló János utcai játszótér alulhasznált volt, és lakossági panaszok is érkeztek miatta. A panaszok alatt többek között a hajléktalanokat és az illetékteleneket értik.

Ahogy Türk fogalmaz: „nem állnak meg a fejlesztésekben.” Elképzelhető, hogy hamarosan újabb játszóterekről, közterekről hozatnak majd át padokat? Esetleg egy kis murvát valamelyik földútról? Akárhogy is, Debrecenben szó szerint megmozdultak a dolgok…

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!