Botka olyat tett, hogy Kocsis Máté és Kósa Lajos csak pislognak

Ebben az évben félmilliárd forintból újítanak fel több mint 200 szociális bérlakást Szegeden, Kocsis Máténak van mit tanulnia.

Tavaly, az országban egyedülálló szociális bérlakás programot indított a szegedi önkormányzat, amelynek keretében 2016-ban 204 bérlakást újított fel teljesen az ingatlankezelő cég. A lakásokat ezt követően pályázat útján adták ki a rászorulóknak. Botka László polgármester elmondta, idén folytatódik tovább a program és 220 önkormányzati bérlakást újítanak fel teljesen.

Magyarországon több százezer olyan család van, aki a lakástámogatási rendszer ellenére nem tud lakáshoz jutni, akik nem kapnak hitelt és nem tudnak élni a kormány otthonteremtési támogatásával sem – folytatta a polgármester. Hozzátette, évek óta sürgeti, hogy Magyarországon legyen egy átfogó önkormányzati bérlakás program, mert jelen pillanatban is 138 ezer olyan lakás van az önkormányzatoknál, amelyen forgalomképtelenek és rossz állapotban vannak. A szegedi példa azt mutatja, ezeket a lakásokat fel lehet újítani és több száz családnak lehet fedelet biztosítani a feje fölé.

Botka László elmondta, többször kezdeményezte már a kormánynál, a költségvetésben állítsanak be támogatásokat a településeknek, hogy ezeket a lakásokat fel tudják újítani. Amennyiben a szocialista párt kormányra kerül, egy átfogó önkormányzati bérlakás programot indít majd, mert nagyon sok rászoruló család van az országban, aki csak így tud lakáshoz jutni. – emelte ki a politikus.

Kardos Kálmán, az IKV Zrt. igazgatója elmondta, ebben az évben már 60 lakás pályázat útján bérlőre talált, további harminc pályáztatása folyamatban van. A Szamos utcai épületben jelen pillanatban 42 lakást újítanak fel, ebből 12 saját erőből, 30-at pedig külső vállalkozók segítségével. Van olyan lakás, amelyben már befejezték a munkát és az utolsó simításokat végzik, és van, ahol most kezdik el a felújítást. – tette hozzá az igazgató.

Botka László azt is bejelentette, a következő közgyűlésen módosítják az önkormányzat lakásrendeletét annak érdekében, még nagyobb hangsúlyt kapjon a pályázatok elbírálásában a jelentkezők szociális helyzete. A program sikeres és jövőre is folytatni fogja az önkormányzat, így három év alatt 600 lakás újul meg és kerül a rászorulókhoz, kedvező bérleti díjért – mondta a polgármester.

Amíg Rogán Antal polgármesterként azon ügyködött, hogy hogyan tudja a haverokat olcsó luxus ingatlanokhoz juttatni. Amíg Kósa Lajos Debrecen polgármesterként a Fidesz leggusztustalanabb utasításait hajtotta végig. Ameddig Kocsis Máté kerületében 1000 önkormányzati lakás áll üresen, addig van olyan felelős városatya akinek tényleg fontos az ott élő emberek sorsa.

 


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata