Orbán véletlenül bevallotta: börtönbe záratná saját magát

A miniszterelnök ma reggeli rádiós miséjében közölte a néppel, nincs olyan a magyar jogrendszerben, hogy polgári engedetlenség.

Így kommentálta a közrádióban, hogy a civilellenes törvény elfogadása után a Helsinki Bizottság és a TASZ bejelentette, bojkottálni fogják a törvényt.

Orbán Viktor azt mondta, „Ha valakinek pénzt adnak, annak oka van. Nekünk pedig jogunk van tudni, hogy kik és miért adták azt a pénzt”.

Hozzátette, a törvényt pedig mindenkinek be kell tartani. Senkit sem ér meglepetés – tette hozzá, vagyis aki nem tartja be, az vezetőszáron mehet a rács mögé.

2007 februárjában az ellenzéki fideszes politikusok a Parlament előtti Kossuth téren a rendőrség által felállított kordont kezdték el bontani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság ellenük rendzavarás és garázdaság miatt indított eljárást.

A kordonbontó politikusok között ott volt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is. Az eljárás során valamennyi érintett fideszes képviselő lemondott mentelmi jogáról.

A PKKB április 26-án hozta meg jogerős végzését, ami szerint a feljelentésben sérelmezett cselekmény nem valósította meg a rendzavarás szabálysértését, továbbá a cselekményt megvalósító személyeknek szándéka nem a rendőri intézkedés tényleges megakadályozására vagy ellehetetlenítésére irányult, hanem pusztán azzal való egyet nem értésüket jelképezte cselekményük, valamint a demonstrációnak szánt esemény kifejezetten békés volt és az abban részt vevők törekedtek a károkozás elkerülésére is.

Magyarán: a kordonbontáskor, bár törvénybe ütköző cselekedetet hajtott végre az orbán-banda, de mivel az a véleményük kifejezése, vagyis polgári engedetlenség volt, ezért nem merték őket megbüntetni.

Most viszont börtönnel fenyegeti azokat a polgári engedetlenkedőket, aki tíz éve még „saját maga volt” – vissza a jövőbe, gyógyszert a nyelv alá: pokoli nehéz lehet tudathasadással szédíteni egy fél országot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!