Megmozdult a sítársadalom a fiatal magyar tehetségek megmentésére

Már 400-an írták alá azt a petíciót az interneten, amelyben arra kérik a Magyar Sí Szövetséget, hogy vonja vissza a három Szőllős testvér ellen hozott túlzott szankciókat.

A 14 éves Szőllős Noát egy évre, a 18 éves Szőllős Barnabást két évre, a 20 éves Szőllős Benjamint szintén két évre tiltotta el a versenyzéstől a szövetség. Képességei és eredményei alapján a két fiú akár a jövő évi téli olimpián is indulhatna, de ez a mostani határozat értelmében kizárt dolog.

A három testvér bűne, hogy edzőjük és édesapjuk, Szőllős Péter olyan sportorvosi engedélyt nyújtott be, amely a szövetség szerint nem felel meg a szabályoknak. Szokatlanul kemény büntetési tételekkel a fiatal versenyzőkön verik el a port. Ha az eltiltások maradnak, az teljesen tönkreteheti a három fiatal további pályafutását, nem beszélve a sok év alatt befektetett hatalmas munkáról, amely így azonnal kárba veszik.

Két (vagy egy) évre eltiltani egy fiatal sportolót, mert edzője hibázott, teljesen nonszensz. Nem hiába akadt ki ezen a hazai síelős társadalom.

Az aláírók bíznak abban, hogy másodfokon sikerül megmenteni a fiatal reménységek karrierjét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!