Prostik, kokain, milliárdos sikkasztás: ezeket a fideszes ügyeket tárta fel Czeglédy Csaba – bilincsbe verték

Fotó: nyugat.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség csütörtökön indítványozta, hogy rendeljék el egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó, többmilliárdos adócsalással gyanúsított bűnszervezet kilenc tagja, köztük Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását – közölte a főügyészség. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről még ma dönt a Szegedi Járásbíróság.

A Fidesz hivatalosan is elkezdte a kampányát azzal, hogy Czeglédy Csabát a szocialisták egyik erős emberére ráállította a Polt vezette ügyészséget. Úgy tűnik, hogy a fideszesek a szokásos forgatókönyv szerint járnak el. Az elmúlt években láthattuk, hogy hogyan hurcol meg ártatlanul ellenzékieket a kormány.

Czeglédy Csaba politikusként és ügyvédként is rengeteg borsot tört a Fidesz orra alá. Környezete kemény, karakteres baloldlai ellenzéki emberként ismerték meg.

De még a kommunikáción kívül még is miért lehet ennyire fontos Czeglédy likvidálása a Fidesz számára? Összeszedtünk pár ügyet amivel igen kellemetlen helyzetbe hozta a kormányzóoldalt

  • „A múlt héten a Népszava birtokába került hangfelvételek alapján, a szombathelyi MSZP feljelentését követően vesztegetés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a „tíz százalékos”-ügyben a Vas Megyei Főügyészség.” bővebben itt olvashat az ügyről
  • Mindannyian emlékszünk amikor Czeglédy nyilvánosságra hozta a szombathelyi kokainozó fideszes politikusok videóját. Az ügyről bővebben itt olvashat.

  • A szombathelyi politikust már hónapokkal ezelőtt elkezdte kóstolgatni a Habony-média. Czeglédy nem hagyta magát, sorra nyerte velük szemben a sajtópereket.

Az valódi ok, hogy Czeglédyre miért adták ki a kilövési engedélyt azt a vas megyei szocialisták adták hírül:

A szombathelyi közgyűlés MSZP-DK-Együtt-Éljen Szombathely! alkotta frakciója kiáll Czeglédy Csaba frakcióvezető mellett, bízik az ártatlanságában és alaptalannak tartja meggyanúsítását – jelentette ki Ipkovich György, Szombathely volt szocialista polgármestere, a frakció tagja csütörtökön a városi közgyűlés ülésén, napirend előtti felszólalásában – írja az MTI.

Közölte: abban az ügyben, amely miatt a frakcióvezetőt kedden különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával őrizetbe vették, már három éve folyik közigazgatási eljárás, de eddig egyetlen elmarasztaló határozat sem született, a mostani hirtelen őrizetbe vételt éppen ezért koncepciózusnak tartják.

Hozzátette, a párton belüli etikai eljárást természetesen megindítják, erre első fokon a helyi szervezet jogosult.

Ipkovich György a közgyűlés ülésén úgy fogalmazott: megindult a választási kampány, amelynek szerinte „ez lehet az egyik Nokia-dobozos ügye”.

A szocialista képviselő úgy fogalmazott: azzal, hogy Czeglédy Csabát – aki az MSZP szombathelyi elnöke és egyben helyi kampányfőnöke is – „kivették” a közgyűlési frakcióból, politikai ellenfelét, a fideszes Hende Csabát igyekeztek kedvezőbb helyzetbe hozni.

Ipkovich György szombathelyi szocialista önkormányzati képviselő, aki ügyvédként is praktizál, személyes tapasztalatára hivatkozva elmondta: a költségvetési csalásos büntetőügyek akár 6-7 évig is eltartanak, a végén, ha esetleg felmentéssel vagy megszüntetéssel zárulnak, már senki sem emlékszik pontosan arra, hogy milyen körülmények között indultak.

A képviselő szólt arról is, hogy Czeglédy Csaba a város jelenleg zajló legnagyobb beruházását lebonyolító, a Haladás-stadiont építtető önkormányzati cég felügyelőbizottságának elnöke, így ebben a minőségében is problémás a hirtelen őrizetbe vétele, hiszen olyan információk birtokában van, amelyek szerint a lebonyolítás körül anomáliák tapasztalhatók. Példaként említette a beszerelt gépek és berendezések a tervezettnél gyengébb minőségét, illetve azt is, hogy információjuk szerint a cég ügyvezetője úgy adott 50 nap haladékot az építőknek, hogy ezzel állítólag lemondott 1,5 milliárd forint értékű kötbérről.

Hende Csaba (Fidesz), Szombathely országgyűlési képviselője, aki meghívott vendégként vett részt a közgyűlés ülésén, személyes megszólíttatása miatt kért szót. Visszautasította a feltételezést, hogy a Czeglédy Csaba ügyében eljáró hatóságok bármiféle koncepciót, politikai megrendelést követnének.

Nemény András (MSZP-DK-Együtt- Éljen Szombathely!) kijelentette: óriási különbséget tapasztalnak azon esetek között, ha az eljáró hatóságok ellenzéki és ha kormánypárti politikusokkal szemben intézkednek, példaként Mengyi Roland és Farkas Flórián ügyét hozta fel.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!