Kiderült, hova tűnt Tibi atya: mindannyiunkat megszívatott, hogy aztán odapörköljön a kormánynak

Forrás: humbakmuvek.hu

Tibi atya eltűnése a Facebookról nagyobb érdeklődést váltott ki a mai napon, mint bármelyik politikai hír. Hamar kiderült aztán, hogy Tibi atyát senki nem törölte, hanem saját magát függesztette fel a közösségi oldalon, hogy aztán újra élesítse. Miért tett ilyet?

Azért, mert az egész média rá figyelt, és ez olcsóbb és hathatóbb reklám volt minden módszernél, amit egy ilyen nagy Facebook-oldal kipróbálhat!

Ezen kívül társadalmi tanító jellege is volt. Jó, legyünk őszinték: az évszázad szívatásának lettünk elszenvedői és egyben okultunk is az esetből.

A blogján Tibi atya így számol be a történtekről az „Újra itt, basszátok meg!” című bejegyzésében.

„A törlésemet követő kommentszekciók Áder Jánosnál is ékesebben árulkodnak a magyar közbeszéd állapotáról. Ahogy sejteni lehetett, megindult a találgatás. Vajon a Fidesz töröltetett a kormánykritikus tartalom miatt? Soros intézte el, mert túl sokat szívattam a szélsőséges feministákat? – a két leggyakrabban emlegetett lehetséges ok közül egy harmadik valósult meg.

Azért függesztettem fel saját kezűleg az oldalamat, mert ki akartam próbálni, milyen érzés honatyáink kommunikációs paneljait csattogtatni, miközben az egész média az általam generált hazugság miatt, valójában egy teljesen jelentéktelen üggyel foglalkozik. Ezeket a szarokat hazudtam mindenkinek. Ismerősek valahonnan?

„Dolgozunk az ügyön, igyekszünk minél hamarabb tájékoztatást adni.”

„Nem szeretnénk elhamarkodott találgatásokba bocsátkozni, egyelőre a legjobb, amit tehetünk, hogy várunk.”

„Egyelőre nem tudjuk mi áll a dolog hátterében. Mindnyájunk közös érdeke, hogy mihamarabb kiderüljön az igazság.”

Az italos atya újságírói kérdést is idéz:

reset

Tibi atya aztán rátért a lényegre: odapörkölt a kormánynak, de úgy, hogy a fal adta a másikat

„Tehát így élnek ezek a tetvek. A hazugságaink öngerjesztő folyamatokat indítanak be bennünk, amik először a teljhatalom mámorával kecsegtetnek, a média húrjait rángató bábjátékos mindenható szerepében. Azonban erre a kőkemény drogra nagyon hamar kialakul a tolerancia, a hozzászokás. Ezért kell olyan új módszert találni, amivel bizsergetni tudják a jutalomközpontjukat, és erre nincs hatékonyabb elterelődrog, mint a pénz. Van kérdés, hogy miért lopnak tőlünk és miért mindig többet?

Mivel a pénz nem annyira tudat- mint lélekmódosító, a maréknyi hatalomdrogos teljesen tudatosan, felépített marketingstratégiával éli ki rajtunk gyógyíthatatlan függőségét nap mint nap. Nincs kórház, nincs iskola, nincs éhezők megsegítése egészen addig, míg ezen az újabb adag, az újabb négy év mandátuma nem múlik.

És hogy mi ebben a legnyomasztóbb?

Az, hogy annyira hatékonyak, hogy jelenleg az a hír, hogy törölték az én piás, suttyó oldalamat, több közösségi interakcióval bír, mint az, hogy egy négymilliós mélyszegénységgel bíró országban Polt lánya félmilliós fizetésért dolgozik az MNB-nél (Polt feleségének), hogy egy hónapig pótlóbuszok helyettesítik a napi negyedmillió utast szállító 4-6 villamost, hogy újabb úszóedzőt rúgtak ki pedofil-botrány miatt, hogy jelenleg hol tart a Sukoró-ügy vagy úgy en bloc bármi, ami ezzel ellentétben valóban közérdekű. Manapság ugyanis leginkább ezen, futballeredményeken és halálos tragédiák közvéleményre nem tartozó bulvárrészletein van kattintás. Kattintsatok már fontos, de nehezebben fogyasztható dolgokra is, basszátok meg!”

Ebből az esetből mind újságíróként, mind olvasóként okulhatunk. Köszönjük, Tibi atya! Dicsértessék!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!