Nem volt elég a keretösszeg, újabb egymilliárdot tolnak a te adódból a gödöllői pénznyelőbe

Kép forrás: Wikipedia

A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderül, hogy plusz egymilliárd forintot ad a kormány a gödöllői uszoda építéséhez.

A program összesen 4,6 milliárd forint központi költségvetési forrást kap. A nemzeti fejlesztési miniszter a beruházás 2018-as keretösszegét meghaladóan további 1,1 milliárd forint kötelezettséget vállalhat a kormány engedélye alapján.

2014-es évben még 2015 második felére ígérték az építkezés befejezését, amikor Balog Zoltán miniszter felavatott egy rajtkövet egy szántóföldre rajzolt vízilabdapályán.

Talán a kormány is érezte, hogy eléggé kellemetlen, ezért vehette le honlapjáról az erről szóló beszámolót majd a godolloiuszoda.hu domain név is megszűnt.

A helyi önkormányzat egy jóval olcsóbb uszodát készült építeni, ám a térség fideszes politikusai közbeavatkoztak. A város saját pénzéből és tao-támogatásokból egy harmadával olcsóbb uszodát képzelt el felépíteni. Lényeges háttér információ, hogy a város polgármestere Gémesi György, aki korábban szövetséges majd a fidesz ellenfele lett. Vécsey László fideszes jelölt az ő terveire ígért rá.

https://444.hu/2017/06/14/egymilliard-forint-pluszforrast-ad-a-kormany-az-elatkozott-godolloi-uszodara

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!