Schulz befenyítette Orbánt, a kormányszóvívő szánalmas választ adott

A kormány a leghatározottabban visszautasítja Martin Schulz nyilatkozatát, mivel a német szociáldemokraták kancellárjelöltje „megpróbálja belekeverni Magyarországot a német belpolitikai kampányba”, egyértelműen „politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni” Magyarországnak az övétől eltérő felfogását a migráció kérdéséről – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-nek.

Kovács Zoltán arra reagált, hogy Martin Schulz a Politico című brüsszeli hírportál által kedden szemlézett beszédében azt mondta, ha ő lesz a kancellár, mindent meg fog tenni azért, hogy akik nem veszik ki a részüket a menekültek befogadásából, azok ne részesüljenek az európai uniós támogatásokból. A Politico szerint

Martin Schulz Orbán Viktor miniszterelnökre utalva úgy fogalmazott, ha az agrárpolitikáról és a támogatásokról van szó, azt mondják, „igen, köszönjük”, de ha a menekültpolitikai szolidaritásról, úgy reagálnak, „köszönjük, nem”, és ez nem elfogadható.

Kovács Zoltán közölte: azt tanácsolják Martin Schulznak, hogy mivel az elmúlt négy hónapban három választást veszített, koncentráljon a saját belpolitikai problémáira és Magyarországot hagyja ki a német választási kampányból.

(MTI) (propeller)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!