Kibukott a reklámmutyi: milliárdokat söpörhettek be a Fidesz-közeli orgánumok!

Forrás: Instagram

Az Index birtokába jutott az összes adat az MVM Zrt. 2015-ben és 2016-ban reklámokra elköltött összegeiről. Az MVM összes reklámkiadásának mintegy 75 százaléka, ami másfél év alatt kb. 2 milliárd forint, kormányközeli cégeknél landolt.

Mivel állami cégről, közpénzekről van szó, Heringes Anita MSZP-s képviselő által közérdekű adatigénylés útján megszerzett adatokból az látszik, hogy a monopolhelyzetben lévő MVM 2016-ban 2,7 milliárd forintot költött reklámokra.

Ennek 15 százaléka, 422 millió forint Habony Árpád érdekeltségeinél kötött ki. Pl.: Ripost, Modern Media, Nouvelle Media.

A Mandiner.hu-t nemrégiben megszerző Tombor András, a 2016-ban megvásárolt cégénél az Atmediánál landolt több mint 712 millió forint.

Jutott még a Fidesz-közeli média vállalkozásoknak, Csetényi Csaba az Odexnek 352 millió forint, Andy Vajna érdekeltségei, a TV2, Radio Plus is több mint mint 200 millió forintot kapott reklámokért cserébe.

Az Origónál, ami a Szemerey-Száraz érdekkörbe tartozik, összesen 139 millió forintot költöttek el reklámra. Itt egyébkén remek alákérdezős interjút készítettek az MVM kommunikációs igazgatójával nemrég.

A narancsos médiabirodalom kevésbé meghatározó szereplőinél is jócskán landoltak MVM reklám vásárlásra szánt összegek. Az Insider Media, amely a PestiSracok.hu kiadója 72 millió forintban értékesített reklámokat az MVM-nek.

Az SA Day nevű cég, tulajdonosa az a Hajdú Angéla, aki a Pesti Srácok kiadójának ügyvezetője 96,56 millió forint landolt.

A Liszkay Gábor-féle Magyar Idők kicsivel több mint 71 millió forintot könyvelhettek el, érdekessége ennek az ügyletnek, hogy a lapnak hivatalosan nem mérik a látogatottságát.

Az Artmondo Kft nevű cég, amely a Békemenetet egyébként civilként szervező Bencsik András cége, a Demokrata című lapot adja ki és 44 millió forint értékben vásárolt náluk az MVM reklámokat.

Orbán Viktor felesége Lévai Anikó a szerkesztőbizottsági elnöke a Magyar Konyha kiadójának, itt 17 millió forintért reklámoztak.

Mediaworksnek (Mészáros Lőrinc) is jutott 7,65 millió forint.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!