Ma megdönthető lenne részben a kétharmados Fidesz-plakáturalom

A mai szavazással tervezett új törvény megtiltaná a kampányidőszakon kívüli plakátolást a pártoknak és a kormánynak is.

Csakhogy a kormány az állami és fideszes civilszervezeteken keresztül vígan folytathatná a plakátolási kampányt – lásd: CÖF-MVM, rezsiharc, migránsozás, nemzeti konzultálgatások stb – az állami és Fidesz-civil szervezeteken keresztül, míg mindezt kivennék az ellenzéki pártok kezéből.

Ami sima diktatúra, akárhonnan is nézzük.

Akárhonnan is nézzük, a nem fideszes pártok mindegyikének érdeke, hogy ez a törvény ne mehessen át. Az MSZP, bár bizonyára örvendezne, ha nem látná a Jobbik plakátjait minden sarkon, de kénytelen elfogadni a közös lovat a témában, hiszen égető szüksége van minden felületre áprilisig.

plakát2

A Jobbik részéről egyértelmű a törvénytervezet elutasításának az igénye mióta a Simicska-felületek oly melegen ölelik magukhoz a középpártosodó Vona-gárdát. Sőt, már cska azért is erős érdekük volna mindez, mert egyes teóriák szerint éppen az ő erősödő plakátháborújuk inspirálta a kormányt a törvénytervezet bedobására.

A kispártok, mint az LMP, a Párbeszéd, az Együtt részéről egyértelmű, hogy a megszavazás mellett kell állniuk, hiszen alig látszanak ki a plakáterdőkből – arról nem is beszélve, hogy a senkivel sem közösködő Momentum és a mindenkivel viccelődő Kétfarkúak megnyilvánulásait is torkánál vágná el a Fidesz terve.

Még a DK is sietett odanyilatkozni, hogy feltétlenül részt vesznek a szavazáson ergo bemennek a Parlamentbe –hurrá -, hiszen ez a szavazás mindannyiuk érdeke és tűrhetetlen.

A függetlenek részéről is bíztató hangok érkeznek magyarán – itt a főpróba, hogy közös összefogással gyeplőt dobhatnak egy elszabadult Fidesz-szörny szájába – legalább mutatóban.

Egy, azaz egyetlen szavazat elmaradása is a kormánypárt diadala lesz. S akinél ez a szavazat elmaradna, az mától le nem mossa, hogy honnan kapja a pénzt. Hajrá fiúk-lányok.

Frissítés:

Nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget szerdán a parlamentben az átlátható kampánytevékenység érdekében javasolt kormánypárti törvénymódosítás, vagyis az úgynevezett plakáttörvény. Egy gonddal kevesebb.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!