Kósának elment az esze: egymillió nyugdíjast akar visszarángatni dolgozni!

Kép forrása: nol.hu

Kósa Lajos olyan természetesen beszél arról, hogy egymillió nyugdíjas is „érdeklődik” az újbóli foglalkoztatás iránt, mintha az magától értetődő volna. Mintha egy európai országban a XXI. században az lenne a cél, hogy a nyugdíjasok ne tudjanak megélni a kapott járandóságból, hanem két kézzel jelentkezzenek a ledolgozott évtizedek után újabb munkára.

Tegnap a parlament elfogadta a közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek létrehozásáról szóló javaslatot, így július 1-jétől azok a nyugdíjasok, akik szeretnének dolgozni, kedvező adózási formában vállalhatnak munkát. Harrach Péter legutóbbi 800 ezres bátor becslése után Kósa Lajos már egymillió nyugdíjasról beszél, aki érdeklődik a lehetőség iránt.

Kedvező lehetőség vagy kényszermunka?

El lehet adni kedvező adózási formának is a nyugdíjasok dolgoztatását, de ez a gyakorlatban egyet jelent a kényszermunkával, hiszen sokan nem önszántukból „érdeklődnek” újbóli munkára. A Fidesz-kormány nem teszi lehetővé a nyugdíjasoknak, hogy munka nélkül is boldoguljanak. A szolgálati járandóságot kapóknak még meg is adóztatta 16%-kal a havi apanázst.

A másik ok, amiért Orbánék bevezetik az újszerű munkatípust, hogy a pályakezdő fiatalok, erejük teljében még előszeretettel sprintelnek nyugatra az egyre inkább közeledő kelet árnyéka elől. Olyan országokba, ahol a tudásukat, vagy éppen kétkezi munkájukat, a szorgalmukat megbecsülik. Az ő hiányukat pótolni kell, ezért a kormánynak nem érdeke a hathatós nyugdíjemelés. Helyette a kényszermunka intézményét vezeti be.

Éljen Viktor, éljen a Párt!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!