16 milliárd forintos magánrepülővel landolt Habony Árpád – szerinted miből futotta rá?

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tizenhatmilliárd forint értékű magán repülőgéppel érkezett Habony Árpád a Liszt Ferenc repülőtérre. A miniszterelnöki tanácsadó Makaóról érkezett Budapestre, ahol a Magyar Nemzet újságírói és a Hír Tv Célpont stábja várta, de rendőröket hívtak az újságírókra.

A Demokratikus Koalíció tételes elszámolást vár az útról! Tudni szeretnék, hogy milyen ügyben utazott Habony Árpád Makaóra, tájékoztatást várnak arról is, hogy Orbán Viktorhoz közel álló személyek mire költik az adófizetők pénzét:

„Ha igazak azok a hírek, hogy a letelepedési bizniszt szeretnék tovább vinni, akkor ismét hazugságon kaptuk a kormányt, amelyik korábban azt állította, hogy ezt a magánzsebekbe vándorló bizniszt visszavonja, megszünteti. Azonnal elszámolást, tételes elszámolást kérünk a kormánytól, hogy mi volt ez az út, milyen céllal, és mi lett enne az ügynek a vége”

Kósa Lajos nem érzi az ügy súlyát és azzal a rossz poénnal próbálta meg elütni a kérdést, hogy nagy valószínűséggel, csak kártyáztak, makaózni voltak Makaón.

Azt mondta:

„Én úgy tudom, megjelent a sajtóban, hogy elmentek Demjánnal és Csányival kártyázni Makaóra – stílszerűen biztos makaóztak. De hogy a saját pénzén ki hova megy, azt a Fidesz nem tartja nyilván, tehát fogalmunk sincs. Biztos, hogy amivel összefüggést vél felfedezni, az nem megalapozott, szerintem marhaság. Én legalábbis azt olvastam a sajtóban, hogy elmentek kártyázni. Lelkük rajta, saját pénzükből Csányi magángépén oda mennek, ahová akarnak. Egyik sem Fidesz-politikus”

 

A Magyar Nemzet úgy tudja, letelepedési kötvény programmal kapcsolatban járt Hongkongban, ahol százmilliárd forintos hasznot hozhat a korrupciógyanús üzlet.

Az utazással kapcsolatban összefügghet, hogy már csak két hétig lehetséges ezt a jogi kiskaput kihasználni.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!