A szomszéd fegyverével, véletlenül lőtte meg a kislányát egy férfi Miskolcon

Véletlenül sült el a pisztoly egy férfi kezében hétfő este Miskolcon, a golyó úgy megsebesítette az apa kilencéves kislányát, hogy a gyermek a kórházban belehalt sérülésébe – erősítette meg hétfő esti közlését a rendőrség az MTI érdeklődésére kedden, miután a gyanúsítottat kihallgatták az esetről.

Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a részleteket ismertetve elmondta: a férfi szomszédja hosszabb időre elutazott, értékesebb tárgyait összepakolta és azokat rábízta a gyanúsítottra, megőrzésre.

Hétfő este a férfi kíváncsiságból úgy határozott, hogy átnézi a nála hagyott szatyrokat. Az egyikben talált rá az igen kicsi, egy nagyobb tenyérben jószerivel észre sem vehető fegyverre, amelyet addig forgatott, nézegetett, amíg az el nem sült. A golyó a kislányt találta el – tette hozzá az alezredes.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint hétfő este a 112-es központi segélyhívó számon jelentette be egy miskolci nő, hogy a lakásukon a 9 éves lányukat az élettársa véletlenül meglőtte.

A járőrök és a mentőszolgálat munkatársai azonnal a helyszínre mentek, ahonnan az elsődleges ellátása után kórházba vitték a gyermeket, a kislány azonban olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy meghalt.

A nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították az apát, akit gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt hallgatnak ki.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!