Oknyomozó újságírók leleplezték a kormányt: kiderült, mennyi pénz folyt el kampányra áprilisban!

Fotó: Szigetvári Viktor / Facebook

Az „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampányra csak áprilisban nettó 4,2 milliárd forintot szórt el a kormány. Ebből újság hirdetésre 2 milliárd, 1 milliárd tévéreklámokra fordítottak.

Az atlatszo.hu közérdekű adat adat igénylést nyújtott be a Miniszterelnöki Kabinetirodához. Rogán minisztériuma 25 408 forint ellenében adta ki a dokumentumokat az oknyomozó újságíróknak, akik úgy vélik, a fenti összegből Schmidt Mária Figyelőjében és a Ripostban jelentek meg a gigantikus hirdetések a fenti összegből.

Mészáros Lőrinc is jól keresett az idei nemzeti konzultációval, hiszen a Mediaworks 14 megyei lapjában, a Pannon Lapok városi újságjaiban címlapokon, illetve belső egész oldalas hirdetések jelentek meg az „Állítsuk meg Brüsszelt!” típusú kormányhirdetések.

A Magyar Nemzet írásából megtudhatjuk, hogy az Együtt országszerte átragasztja a kormány óriásplakátjait. A „minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja” mellé azt a feliratot teszik, hogy „Az orosz titkosszolgálat számára.” Még egy cirill betűs feliratot is ragasztanak, amelyen az áll: szpaszibo, ami azt jelenti, hogy köszönöm (orosz nyelven).

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!