Lázár egyre több hibát vét: most egy szakszervezet vádolja törvénysértő megfélemlítéssel

Lázár János törvénysértést követett el, amikor mint a terület szabályozásáért felelős munkáltató, fenyegető nyomást gyakorolt a kincstári szervezetre – állítja Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke.

Az MKKSZ szervezésében – együttműködve a Magyar Államkincstár munkavállalóival – mintegy 250 ezer közszolgálati alkalmazottat összefogó sztrájkot helyeztek kilátásba július 17-én, amennyiben nem kapják meg a kormánytól a várt 25 százalékos béremelést.

Lázár mindezt, mintha csak a zselléreiről beszélne, annyival intézte el, hogy „minisztériumban nincs sztrájk és béremelés sem lesz” – ami önmagában pofátlanság egy demokráciában, de nem igazán ezzel borította ki a bilit.

Az mfor.hu magától Lázártól próbálta megtudni, hogy mit gondol a sztrájkról, illetve a béremelési követelésről. A kancelláriaminiszter válaszában úgy fogalmazott, hogy jól gondolja meg minden közigazgatási dolgozó, hogy sztrájkba lép-e.

A szakszervezet erre reagálva adta ki ma állásfoglalását, törvénysértés elkövetésével vádolva Lázárt. Türelmük határára érve Orbánnak írtak levelet – figyelmeztetett Borosné.

Minden levélnél hatásosabb lenne az a negyedmillió ember az utcán – tesszük hozzá. A kormány az eltelt hét év alatt csak azon ritka alkalmakból értette meg, hogy nem ők az ország, amikor tízezrek vonultak végig Budapesten.

Kár a bélyegért – 250 ezer ember szó nélkül is többet mondana mindennél.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!