Bemutatjuk a fideszes politikusokat, akik részt vesznek az idei Pride-on

Kép forrása: NOL.hu

Választójognak nevezzük az állam polgárainak azon jogát, melynek során részt vesznek a közösség képviselőtestületének, vezetőjének a megválasztásában illetve a népszavazáson.

Megkülönböztetünk AKTÍV és PASSZÍV választójogot.

Az aktív választójog azt jelenti, hogy minden nagykorú állampolgár szavazati joggal rendelkezik. A passzív választójog pedig azt szabályozza, hogy ki választható képviselővé és milyen további szabályoknak kell megfelelnie.

Gulyás Gergő a nagyobbik kormánypárt alelnöke szerint megtartható és alkotmányos védelem illeti meg az évenként megrendezett budapesti melegfelvonulást.

Hozzátette, őt magát pedig a véleménynyilvánítás szabadsága illeti meg: „én messziről elkerülöm Budapest érintett részét a rendezvény alatt”.

Újságírói kérdésre, hogy az idei Pride-on sem lehet számítani a fideszes politikusok szolidaritására, úgy válaszolt: „Mindenki azt tesz, amit akar, de nagyon nem értenék egyet azzal, ha fideszes politikus venne részt a Pride-on, és ezt kizártnak is tartom”.

A véleménynyilvánítási szabadság álarca mögé bújva gyűlölködnek, de mi a baj azzal, hogy ha a kormánypárti FIDESZ alelnöke kijelenti: nem értene egyet azzal és kizártnak is tartja, hogy FIDESZES politikus szolidaritását fejezné ki jelenlétével?

Fordítsuk meg az alelnök úr kijelentését: tehát aki a Pride-on jelen van, mert meleg, az nem lehet ott a FIDESZBEN? Nem dolgozhat kormánypárti politikusként? És a minisztériumokban? És a minisztériumok által finanszírozott intézményekben? Közbeszerzési pályázatokon részt vehet? A sort folytathatnám, egy biztos:

A következő évben esedékes országgyűlési választásokon a kormánypárt várja a melegek szavazatát is.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!