Megdöbbentő koalíciós tervek: a Momentum jöhet, a baloldal kimarad Karácsony elképzeléseiből

Bár erős baloldali hátszéllel sikerült Karácsony Gergelynek a zuglói polgármesterség kényes egyensúlyát és székét megtartania, mai nyilatkozatában egyértelművé tette, hogy inkább keresi a senkit sem kereső Momentumot, mint a baloldal képviselőit.

Őszre létrejöhet az LMP, a Momentum és a Párbeszéd együttműködése, amely döntő hatással lehet a 2018-as választás kimenetelére – ezt Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mondta a 24.hu-nak.

„A Párbeszéd nem magának állított miniszterelnök-jelöltet, hanem a választóknak, és azoknak a szervezeteknek, amelyek hasonló politikai elképzelésekkel építkeznek, nem a múltból támadják az Orbán-kormányt, hanem a jövő felől. Én marhára unom azt az ellenzéki nyafogást, hogy mindenki elmondja, mit miért nem lehet megcsinálni” – nyilatkozta Karácsony.

„Ha valaki új, és nincsen mélyen beágyazva a társadalomba, az nagyon nehezen tud erőt mutatni, az erőtlenség pedig egy önbeteljesítő prófécia a politikában. De ha ezek a pártok szövetségre lépnének, a legerősebb politikai szövetséget hozhatnák létre Magyarországon. Az én jelöltségem arról szól, hogy próbáljuk meg létrehozni ezt a koalíciót” – ismertette egyértelmű álláspontját a lapnak..

A miniszterelnök-jelölt szerint ezen a szövetségen múlhat a rendszerváltás (!): „Az Együttre is számítanék, de az LMP és a Momentum felé mindenképp vannak szabad vegyértékek. A három szervezet együtt kétszer annyi szavazót meg tud mozdítani, mint külön-külön, és pont ezen múlhat, hogy lesz-e rendszerváltás”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!