A szorgos magyar nép azon dolgozik, hogy időben elkészüljön a Bizottsági Elnök Úr piramisa

2017.06.09. 9:10

Fürjes Balázs kormánybiztos a Digisport műsorában nyilatkozott a kormányzat sportberuházásairól, ahol elmondta, hogy mennyi mindennek örülhetünk. Ilyen például a Dagály strand mögé felrántott Úszóaréna, meg ilyen például a Puskás Ferenc Stadion is.

Ez utóbbi különösen nagy okot ad örömre, hiszen az eredeti 1950-es évek elején megépült komplexum helyén ma éppen egy kisebb sivatag látható – az új stadion építése még húzódik, sőt többször is módosított tervek és költségvetés után, szinte borítékolható, hogy a nyitómeccsre el sem készül. Maga a kormánybiztos se mondja már, hogy biztosan elkészül a 2020-as foci EB-re az épület, csak annyit válaszolna ha megkérdeznék erről, hogy

„bízik benne.”

Az MLSZ által az 1953-as 6:3 évfordulójára kitűzött (nyitó)mérkőzés Fürjes szerint így szinte biztos, hogy nem az új Puskásban lesz megtartva – bár annak 2018-ra szerkezetkész állapotban kell lennie.

Akkor várjunk csak, mégis minek örülünk?

Kevés lesz a parkolóhely is, ezt terrorelhárítási indokokkal magyarázták, de legalább a tervezett 100 milliárd helyett 200 milliárdba fog kerülni a nemzet új büszkesége – ami különösen jó hír, hiszen ennyi pénzből például fel lehetett volna újítani a hármas metrót, de azt meg minek. De próbáljunk meg leszállni a irónia füstölgő szerelvényeiről.

puskas ferenc stadion e1492716571691 1024x569
Az új stadion a látványterveken – szarkofág (kép forrása: internet)

Mint az köztudott a stadion építési munkálatait maga a miniszterelnök (a Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság elnökeként – PFSIKNyKB) felügyeli – szóval ott aztán nem lesz lazsálás, a talicskák csak úgy száguldanak majd.

A PFSIKNyKB elnök úrnak meg aztán nem lehet majd 2020-ban azt mondani, hogy bocs Viktor, lassan köt a beton. Meg azt, hogy csúszik a piszoárok engedélyeztetése.

A fáraóknak se mondhattak ilyen hülyeségeket a piramisépítések kiemelt kormánybiztosai.

A Magyar Nemzet alapján

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!