Milliók sorsa a tét: Elképesztő pofátlanságra készül a Fidesz

Az Orbán-kormány arra készül, hogy 2018-as választási győzelme esetén azonnal újraindítja a letelepedési kötvény-programot, amit viszont a szocialisták kormányra kerülve megszüntetnének – mondta Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva arról beszélt: egy keddi, genfi letelepedési üzletággal foglalkozó szakmai konferencián kiderült, hogy piac is program újraindítására számít. Hozzátette: mivel Orbán Viktor kormányrendeletben függesztette fel a program működését, így a rendszer készen áll arra, hogy egy másik rendelettel, akár egy napon belül újra működhessen.

Harangozó Tamás „ipari pénzszivattyúnak” nevezte a letelepedési kötvény-programot, ami miatt szerinte 5 milliárd forint kár már biztos hogy érte az államot, mert ennyi kamatfelárat fizet Magyarország a kötvények visszafizetése érdekében, emellett mintegy 100-150 milliárd forint „elmaradt haszon” került a kötvényprogramban érdekelt, döntő többségében off-shore hátterű cégekhez.

Közölte: az MSZP 2018-as választási győzelme esetén, a Botka-kormány első intézkedései között lesz a letelepedési kötvényről szóló törvény eltörlése, az ezzel foglalkozó cégek nyilvános elszámoltatása és egy 75 százalékos különadó kivetése, amivel visszavennék ezen cégek nyereségének döntő többségét.

Visszavennénk ezt a pénzt, hogy legyen miből kórházi várólistákat csökkenteni, oktatást finanszírozni és jusson tisztességes nyugdíjemelésre. Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok – fogalmazott.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!